Skip to main content

Örök vita, hogy a téli bőrvédelem a fontosabb, vagy a nyári. Nem kérdés, hogy mindkét szezonban olyan erőknek van kitéve szervezetünk elsődleges frontvonala és ezáltal legnagyobb védekező szervünk, ami különös odafigyelésért kiált.

Van pár aranyszabály és néhány téli praktika, amit ajánlott betartani ahhoz, hogy a hidegben is megőrizze bőröd rugalmasságát, üdeségét és ellenálló legyen a hideg széllel és a hűvös idővel szemben.

Jöjjön a téli bőrvédelem 5 fő lépése

Téli bőrvédelem – belső rendrakás

Első lépésként nagyon fontos, hogy rendet rakjunk belülről. Hogy mit is jelent ez? Nos, egy őszi nagytakarítást szervezetünkben és lelkünkben. Engedj el minden olyan negatív érzést, ami szabadgyököket szabadít fel szervezetedben. Találj olyan dolgot, amiből töltődni tudsz. Ha rendben a lelked, akkor iktasd ki azokat a káros szokásokat és szenvedélyeket, amelyek táplálják a szervezetedben tomboló oxidatív stresszt. Hagyd el étrendedből az olyan ultrafeldolgozott élelmiszereket, amelyek minden falattal mérgezik a bőröd. Tehát a tökéletes bőr eléréséhez először rakj rendet lelkedben, szokásaidban és étkezésedben.

A téli bőrvédelem alapja a hidratálás

Lehet, hogy éppen nem szakad a hó, nincs süvítő jeges szél és mégcsak nem is száraz a bőröd. A téli bőrvédelem aranyszabálya, hogy nem akkor kezdjük el, amikor már baj van, hanem tudatosan rákészülünk a hideg szezonra. Gondoskodj bőröd hidratálásáról megfelelő folyadékbevitellel, amit akár tehetsz olyan gyógynövényekből készült forró teával is, ami fokozza bőröd védelmét. Tökéletes választás az útifű, a csalán és diólevél, az orbáncfű, a cickafarkfű és természetesen a kamillavirág is. Ha eleget ittál, akkor pedig jöhet is a külső hidratálás, olyan vitaminokban is gazdag készítménnyel, mint például a Zinzino Skin Serum. Tényleg ne hagyd ki ezt a 2in1 lépést, mert a dehidratált bőr sérülékenyebb és hajlamosabb a ráncosodásra is.

Téli bőrvédelem 5 lépés a Zinzinoval

Legyél alapos a bőrápolási rutinodban

A következő lépés a tökéletes téli bőrvédelemhez a precíz bőrápolás. Szánd magadra azt a napi 20-30 percet, mert a bőrápolási szeánszod nemcsak arcbőröd kelti új életre, hanem a lelked is. Téli bőrvédelmi rutinod részeként mindig alaposan mosd le sminkedet, ne spórolj a krémekkel és szánj elég időt azok alapos bemasszírozására. Sose feledkezz meg 3-4 naponta a bőrradírozásról, hogy az elhalt hámsejtektől hatékonyan megszabadulhass. Ha szeretnél kicsit ráhangolódni a bőrfiatalításra is, akkor pedig olvasd el korábbi tippjeinket.

Téli bőrvédelem masszázzsal

Nagyon jól hangzik, ugye? Imádni is fogod, főleg ha kapcsolsz mellé egy nyugtató zenét, amire szívesen relaxálsz, esetleg meggyújtasz pár gyertyát, ami kedvenc illatodat árasztja. Ha kész a tökéletes hangulat, akkor már csak el kell végezned a Skin Serum alapos bemasszírozásával az arcmasszázst. Sokan úgy hiszik, hogy az erős mechanikai hatás káros a bőr állapotára nézve, ám ezt a tévhitet az arcjógások gyorsan szétoszlatták. Ahogy ebben a cikkben is olvasható, az arcjóga rendkívül jótékonyan hat a bőrre és akár a mélyebb ráncok is eltüntethetők egy-egy gyakorlattal. A vérpezsdítő élmény pedig, amit a gyakorlatok során élvezhetsz, minden borongós téli nap végén jár neked is.

Téli bőrvédelem - Zinzino Skin Serum masszázs

Töltsd fel a raktárkészleted!

Ha nyáron nem gyűjtöttél kellő szorgalommal A-, C-, D- és E-vitaminból, akkor itt az ideje, hogy gyorsan feltöltsd szervezeted ezekkel a kiemelt fontosságú bőrvédőkkel. Ne feledkezz meg sejtjeid táplálásáról sem, hogy a regenerálódási folyamatok megfelelően menjenek végbe. Tápláld a bőrödet alkotó sejteket szelénnel és Omega zsírsavakkal. Az egészséges, kiegyensúlyozott étrended mellé fogyassz olyan étrend-kiegészítőt, amely tartalmazza a fentieket.

Téli bőrvédelem kúra a Zinzinoval

Ha szeretnél biztosra menni a téli bőrvédelemben, akkor ezzel a kombóval nem lőhetsz mellé:

A Skin Serum táplálja bőröd, helyreállítja annak extracelluláris mátrixát és frissé, üdévé varázsolja megjelenésed

A BalanceOil+ termékcsalád tagjai helyreállítják Omega-6:3 egyensúlyod és táplálják sejtjeidet

Alkalmazd ezt a két terméket napi rutinod részeként a javasolt formában és élvezd, ahogy bőröd új életre kel!

kopek forrása: borítókép, fotók, termékek

Visszajelzés létrehozása