Skip to main content

Bőrünk rugalmasságának megőrzése és hidratálása kiemelt szerepet kap a téli szezonban. Ha szeretnénk egészséges bőrben tündökölni és gondoskodni arcbőrünk tömörségéről, akkor elengedhetetlen a megfelelő arcápolási rutin követése mellett pár fontos dolgot betartanunk.

A bőröregedés sajnos egy megállíthatatlan folyamat. 25 éves kor felett a bőr elkezd veszíteni tömörségéből, vékonyabbá válik, veszít rugalmasságából és színéből, továbbá elkezd finoman megereszkedni. A folyamat során pedig szépen, fokozatosan mélyülnek a már kialakult mimikai ráncok, szarkalábak és megjelenhetnek új kis barázdák, amikkel valljuk be, hogy nehezen tudunk megbarátkozni. Jó hír viszont, hogy mérsékelhető a bőröregedés mértéke és üteme pár rendkívül egyszerű praktikával.

#1 Hidratálás, hidratálás és hidratálás!

Az első számú szabály télen-nyáron a hidratálás! A bőr fiatalságáról a kollagén és rugalmas rostok gondoskodnak. Kollagén termelésünk korunk előrehaladtával csökken, ami ráncosodáshoz vezet. Bőrünk elvesztett nedvességének pótlásáról külsőleg hidratáló krémmel, belsőleg pedig megfelelő folyadékbevitellel kell gondoskodnunk.

#2 Vitamin bombát a ráncokra!

3 kulcsfontosságú vitaminból szorulunk egy kis boostra télen: A-, C- és E-vitamin. Az A-vitamin csökkenti a bőr szárazsága miatt kialakult ráncokat és javít a bőr feszességén. A C-vitamin serkenti a bőr keringését, és támogatja szervezetünket a kollagén termelésben. Az E-vitamin egy nagyszerű antioxidáns, amely segít a szabadgyökök megkötésében, gátolva az öregedési folyamatokat.

#3 Csak semmi oxidatív stressz!

A feszültség, a káros szenvedélyek, a kialvatlanság és lényegében minden stresszforrás megviseli bőrünket. A 3 legnagyobb fiatal bőr gyilkos: a dohányzás, az italozás és a túlhajszoltság. Sok más szervünk mellett a bőrünk sejtjei is kevesebb oxigénhez, valamint tápanyaghoz jutnak, ha sokat stresszelünk és függőségeinknek élünk.

#4 Ne lustálkodjanak azok az arcizmok!

Arcunk vérellátásának javításával is megspórolhatunk bőrünknek pár évet. Az arcmasszázs, az arctorna és a grimaszolás is mind könnyedén beépíthető arcápolási rutinunkba. Rengeteg szakértői videó található az interneten, amelyek segítségünkre lehetnek mindhárom gyakorlattípus helyes elvégzésében.

#5 Extracelluláris mátrix újítás!

Ha úgy tetszik, akkor a bőr kötőszövet rugalmasságának és feszességének javítása. Erről tökéletesen gondoskodhatunk az olajbogyó, az orvosi körömvirág, a napraforgó-magolaj, az ír moszat és az élesztő poliszacharidok mesteri kombójával. Emellett nem árt, ha megtámogatjuk bőrünket egy kis béta-karotinnal. Ha nem szeretnénk az egész napot a tükör előtt tölteni és különböző arcápolási termékekkel kenceficélni, akkor válasszunk olyan terméket, mint a Zinzino Skin Serum, amelyben minden olyan anyag megtalálható, amellyel gondoskodhatunk bőrünk kötőszöveteinek megújításáról.

Visszajelzés létrehozása