Skip to main content

Az ember bőre varázslatosan alkalmazkodik a különböző környezeti hatásokhoz. Szervezetünk elsődleges védelmi vonala bőrönk, melynek ápolására kellő hangsúlyt kell fektetnünk. Nemcsak a külsőségek, hanem a kórokozókkal szembeni védelem és egészségünk megőrzése szempontjából is fontos, hogy bőrünk állaga, tónusa, textúrája és szerkezete épp legyen. Eláruljuk, hogyan valósíthatod meg mindet pár külső-belső tavaszi bőrápolási trükkel.

Tudj meg mindent a tavaszi bőrápolásról!

A tavaszi bőrápolás pont olyan fontos, mint a téli hidratálás és a nyári bőrvédelem. A szezonok változásával bőrünknek hozzá kell szoknia, hogy például a hideg csípős szelet felváltják a tavaszi napsugarak. A bőrnek készen kell állnia arra, hogy pórusaink és verejték mirigyeink másként fognak működni és többek közt megváltozik faggyútermelődésünk is. Jöjjön 3 hatásos tavaszi bőrápolási tipp, amivel kívülről-belülről gondoskodhatsz arcbőröd egészségéről.

tavaszi bőrápolás - használj krémet

Szabadulj meg a téli melankóliától

Bőröd állapotát nagyban befolyásolja lelki állapotod. Minden mentális megterhelés kiül az ember arcára. A feszültség oxidatív stresszes állapotot idéz elő és az így felszabadul szabadgyökök nem kímélik az arcbőrünket alkotó sejteket sem. Az oxidált bőrsejtek pedig többek közt a szarkalábak megjelenéséhez, a bőr pigmentációjának megváltozásához, különböző bőrproblémákhoz és akár bőrrákhoz vezethetnek.

A tavaszi bőrápolási rutinod első lépése tehát az legyen, hogy feltöltőd lelked a komor tél után és ráhangolódsz a tavaszi életérzésre. Ha nem megy egyedül, akkor segítségedre lesz a Zinzino Viva+, amelyről kifejezetten azt írják, hogy “nyugalomba borítja bőröd”.

tavaszi bőrápolás - ápold a bőröd tavasszal is

Szabadulj meg a méreganyagoktól!

Ha a lelkedben redet tettél, akkor újabb belső takarítás jön. A legtöbb méreganyag az emberi szervezetet két fronton éri: a bőrén keresztül és az elfogyasztott élelmiszerek által. Ezek a méreganyagok belülről támadják bőrünket és különböző bőrproblémák kíséretében távoznak szervezetünkből. Bizonyos ételek étrendünkből történő elhagyásával búcsút inthetünk az aknés, kiütéses vagy éppen extrán dehidratált bőrünknek.

A belső tavaszi nagytakarításban elsődleges fegyverünk a méregtelenítő hatású zöld tea lehet, illetve a rostban gazdag táplálkozás. A rostok kipucolják beleinkből a kártékony anyagokat, amelyek így nem fognak felszívódni szervezetünkben és kicsapódni bőrünkön.

Tavaszi bőrápolási rutin külsőleg

Azt tisztáztuk, hogyan rakhatsz rendet belül, de miként vértezheted fel bőrödet kívültől? Roppant egyszerű, a megfelelő arcápolási rutin követésével. Jöjjön pár tavaszi bőrápolási trükk, amiért hálás lesz arcod.

  1. Tápláld arcbőröd sütőélesztős pakolással, amely támogatja sejtregenerálódásod is és segít megszabadulni a problémás bőrtől.
  2. Váltott hőmérsékletű vízzel moss arcot. Ezt szokták váltott zuhanynak is nevezni, amely serkenti vérkeringésed, fokozza a méregtelenítést, illetve fájdalomcsillapító hatású, ami kifejezetten jót tesz a gyulladt, pattanásos bőrnek.
  3. Használd reggel és este is a Zinzino Skin Serumot, amely helyreállítja bőröd extracelluláris mátrixát.
tavaszi bőrápolás

Zinzino Skin Serum – Reggel-este

Visszajelzés létrehozása