Skip to main content

Hamarosan jön az iskola, így rendkívül aktuális, hogy adjunk pár hasznos tippet az egészséges sulikezdéshez. A tanévkezdés fogalma szinte eggyé vált a fertőzésekkel és az immunrendszer legyengülésével. Ahhoz, hogy gyermeked szervezete ellenálló maradjon, tudatosan kell tenned már a nyár utolsó heteiben, majd fokozottan oda kell figyelned ősszel is egészségére. Kiemelt szerepet kap ebben a szezonban a vitamin-, ásványi anyag-, nyomelem-, illetve Omega-3 pótlás. Jöjjön 3 tuti tipp, amivel felturbózhatod gyermeked szervezetét, mielőtt közösségbe megy.

Válasszatok valami sportot

A sportolás rendkívül jól hat az immunrendszerre, így érdemes beiratni gyermeked egy jó kis sport szakkörre, délutáni sportos foglalkozásra az iskolába vagy azon kívül. Éljetek a lehetőségekkel és ha van rá mód, akkor hétvégén is éljetek aktív életet a családdal és töltsetek elegendő időt a szabadban. Aktív életmód mellett ne feledkezzetek meg a megfelelő fehérje bevitelről, melyről étrend-kiegészítővel és természetes protein tartalmú élelmiszerekkel is gondoskodhattok. Indítsátok a napot egy tej turmixszal, idősebb gyermekednek pedig rakj be uzsonnája mellé egy jó kis fehérje szeletet.

Pihentető alvás – az egészséges sulikezdés egyik titka

Valljuk be, hogy nyáron a legtöbb szülő engedi, hogy gyermeke kicsit tovább fennmaradjon, hogy a szokásos esti rend kicsit megváltozzon a szünet idejére. A visszaszokás folyamata nem olyan egyszerű ilyenkor, pedig ahhoz, hogy megvalósuljon az egészséges sulikezdés, kiemelten fontos, hogy gyermekünk eleget és megfelelő minőségben aludjon. A pihentető alvás kulcsfontosságú immunrendszerünk helyes működéséhez. Ébrenléti állapotban nem tud úgy regenerálódni szervezetünk és lassulnak sejttermelődési folyamataink, míg alvás közben testünk képes új egészséges sejtek termelésére. Ez megterhelő feladat, éppen ezért fontos, hogy eleget pihenjünk és a szükséges alvási fázisokon és ciklusokon áthaladjon testünk.

egészséges sulikezdés zinzino

Az egészség érdekében teremtsük meg a megfelelő alvási körülményeket a gyerekszobában, ami az alábbiakban áll:

  • megfelelő hőmérséklet kialakítása
  • kellő sötétítés megoldása
  • kényelmes fekvő felület kialakítása
  • elektronikai eszközök kiiktatása
  • csendes pihenő alvás előtt

Egészséges sulikezdés étrend-kiegészítőkkel

A legtudatosabb édesanya sem feltétlen tud eleget megtenni annak érdekében, hogy gyermeke minden vitaminból, ásványi anyagból, nyomelemből és egyéb fontos mikrotápanyagokból elegendőhöz jusson. Ennek oka egyszerű, sajnos a legtöbb élelmiszer nem hordoz magában elegendőt bizonyos tápanyagokból és nem tudunk eleget fogyasztani belőlük ahhoz, hogy visszapótoljuk őket szervezetünkben. Éppen ezért fontos az egészséges sulikezdés jegyében olyan étrend-kiegészítőt fogyasztanunk, amiben az életkornak megfelelő mennyiségben megtalálható a fentiek mellett az Omega-3, polifenolok és ősszel különösen fontos, hogy D3-vitamin is.

Próbáljátok ki a Zinzino BalanceOil+ tutti frutti ízű Omega-3 olaját, amely gazdag polifenolokban, D3-vitaminban és persze fontos Omega-3 forrás is. Kerüljön egyensúlyba gyermeked szervezetének Omega-6:3 aránya és töltsd fel szervezetét az egészséges sulikezdéshez!

Visszajelzés létrehozása