Skip to main content

Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa, melyben sejtek, szövetek és szervek együttesen vesznek részt a fertőzések ellen. Fő feladata, hogy megkülönböztesse a szervezetben a saját és idegen anyagokat, és az idegen anyagokkal szemben „csatát” indítson, távolítsa el őket.

Milyen típusai vannak az immunitásnak?

Velünk született immunitás: ez a fajta immunitás az anyaméhben az embriónál alakul ki. Nem igényli a kórokozókkal szembeni megelőző találkozást.  Ez a természetes immunitás gyorsan felismeri és elpusztítja a kórokozókat.

Szerzett immunitás: ezt születésünk után szerezzük természetes vagy mesterséges úton.

  • Természetes úton, amikor találkozik a baktériummal a szervezet, de gyorsan felismeri és leküzdi azt. A szervezet megjegyzi ezt a fertőzést és következő alkalommal tünetmentesen „kisöpri” a szervezetből.
  • A mesterségesen szerzett immunitás a védőoltás. Erre azért van szükség, mert bizonyos baktériumok túl erősek és agresszívek, valamint a szervezet csak nagy erőfeszítés árán képes legyőzni azokat, ilyenkor védőoltás javasolt, mely kis dózisban tartalmazza az adott vírust vagy pedig lebutított formában. Viszont a szervezet megjegyzi, és ha a súlyosabb formájával találkozik a kórokozónak legközelebb azonnal felismeri és kisebb küzdelem árán legyőzi azt.

Hogy ismerjük fel, ha immunrendszerünk legyengült?

Ha szervezetünk természetes védekező rendszere legyengül, akkor jelez nekünk. A mai rohanó világban a stresszes helyzetek, valamint a túlterheltség számos betegség kialakulását segítik elő. Az alábbi tünetek gyenge immunrendszerre utalnak:

  • rendszeres megfázás
  • betegsége lehúzódó gyógyulása
  • kimerültség, stressz rosszul tűrése
  • allergia
  • fejfájás, szorongás, depresszió

Mit tegyünk, hogy erősítsük immunrendszerünk?

A Zinzino kifejezetten az immunrendszer erősítésére fejlesztette ki a Zinzino Protect nevű termékét, mely béta-glükánokat is tartalmaz. A béta-glükánok aktiválják a veleszületett immunrendszer sejtjeit, lehetővé téve számukra, hogy gyorsabban és hatékonyabban szálljanak szembe az egészségünket megtámadó veszélyekkel, így a náthával, az influenzával vagy más súlyos fenyegetésekkel. A béta-glükán egyik legnagyobb szervezetünkre gyakorolt hatása egyértelműen az immunerősítés, illetve immunrendszerünk stimulálása. Fogyasztásával szervezetünk olyan löketet kap, amely segít a betegségek legyőzésében és fokozza az immunrendszer ellenálló képességét.

Zinzino-protect

Visszajelzés létrehozása