Skip to main content

Az immunerősítésnek számos hatékony módszere van. Ezek egyike az élesztő fogyasztása. Nem is gondolnánk, hogy egy ilyen rendkívül egyszerű megoldással, mennyit javíthatunk szervezetünk ellenállóképességén. Na de, hogyan is valósulhat meg az immunerősítés élesztővel? – Tudj meg mindent a témában!

Élesztő kisokos

Mi is az az élesztő?

Első körben ismerkedjünk meg egy kicsit jobban az élesztővel, ami több mint jó pár ízletes péktermék kalóriadús hozzávalója. Ha egy mondatban össze kéne foglalnunk, hogy mi is az az élesztő, azt mondanánk, hogy: Egy olyan gombafajta, amely cukorral és keményítővel táplálkozik.

Diétás okokból sokan kerülik, azokat a péktermékeket, amelyek élesztőt tartalmaznak, így ez az értékes tápanyag lekerült a menüjükről. Kár érte, mert az élesztő igazi kincs! Kifejezetten egészséges, hiszen számos vitamint, ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz.

immunerősítés élesztővelAz élesztő 7 jótékony hatása

Segíti az emésztést és támogatja az anyagcserét

Az egyik legfontosabb, hogy segíti az emésztést, mivel olyan enzimeket tartalmaz, amelyek támogatják bélflóránkat. Ilyen például a laktáz, a maltáz vagy a szacharóz. Az élesztő kiváló probiotikum, amely segít fenntartani bélflóránk egyensúlyát akár egy antibiotikum-kúra közben is.

Mivel számos B-vitamint tartalmaz – többek közt B1- és B2-vitaminiokat -, védi idegeinket és hozzájárul anyagcsere folyamatainkhoz is.

Csonterősítő

Az élesztőnek igen magas kálium-tartalma van, amelynek jól ismert csonterősítő hatása. A fogak és a csontok védelmében is fontos odafigyelnünk élesztő-bevitelünkre. Tudatos fogyasztásával bizonyos mértékben csökkenthető a csontritkulás kockázata.

Erősíti a körmöket és a hajat

Leggyakrabban azért fogyasztjuk, hogy erősítsük vele hajunkat és körmeinket. Nem hiába, hiszen rengeteg biotin és folsav van benne, amelyek felelősek a csillogó és dús hajkoronáért, valamint az erős és gyorsan növekedő körmökért.

élesztő bőrápolás

Simává és tisztává teszi a bőrt

Az élesztő behatol a bőr mélyebb rétegeibe, ahol azokat a kötőszöveteket stimulálja, amelyek legfőbb feladata a kollagéntermelés. Ezen kívül javítja a bőr vérellátását úgy, hogy a bőr alsó rétegeiben serkenti azoknak a molekuláknak a termelődését, amelyek megvalósítják a bőr egyes rétegei közt a szükséges kölcsönhatásokat. Ha pedig rendben van bőrünk extracelluláris mátrixa, akkor ráncaink kisimulnak, bőrünk pedig üde és fiatalos lesz.

Régóta ismert az élesztőbakrétiumok fertőtlenítő hatása, mely miatt sokan alkalmazzák bőrproblémák kezelésére. A pattanásos, aknés, miteszeres bőr egyik leghatékonyabb ellenszere az élesztő, mivel képes úgymond kiradírozni bőrünket. Egész egyszerűen kivonja bőrünkből a szennyeződéseket. Külső és belső alkalmazásával egyaránt búcsút inthetünk problémás bőrünknek.

Kedélyállapot javító

Az előbbieknél kevésbé ismert jótékony hatása nem fizikai, hanem lelki egészségünkre vonatkozik. Az élesztő kifejezetten jó hangulatjavító, ameny enyhíti a szorongásos és depressziós tüneteket. Ha ez nem volna elég, segít a nyugodt, kiegyensúlyozott alvásban is.

Rendbe hozza a vércukorszintet

Mint már említettük, az élesztő egyik kedvenc tápláléka a cukor. Az élesztő éppen ezért segít mérsékelni a vércukorszintet, így fogyasztását gyakran ajánlják a szakemberek a diabétesszel küzdő betegeknek is.

immunerősítés élesztővel - egészséges nőImmunerősítés élesztővel

Végül pedig jöjjön cikkünk témája, ami miatt górcső alá vettük az élesztőt. Az immunerősítés élesztővel kiválóan megvalósítható, hiszen az támogatja a bélnyálkahártya védekezőképességét. Az élesztő a béta-glükán  egyik legfőbb forrása, amely poliszacharidként egy rendkívül erős és ami a legfontosabb, hogy természetes immunerősítő anyag.

Most, hogy megismerkedtünk az élesztővel, térjünk rá az immunerősítés témakörére!

Természetes immunerősítés élesztővel

Immunerősítés élesztővel – Fogyassz béta-glükánt!

Ez a természetes immunerősítő első sorban növényekben, gombákban és baktériumok sejtfalában található meg. A béta-glükán legfőbb forrása az hagyományos élesztő sejtfala. Azok számára, akik nem szimpatizálnak az élesztő jellegzetes ízével, javasolt a zab- és az árpakorpa, a tengeri fűfélék és a gombafajták fogyasztása.

A legegyszerűbb talán az, ha élesztő-tartalmú étrend-kiegészítőt fogyasztunk, mivel a felsoroltakból nehezebben pótolható az ideális mennyiség szervezetünkben, mint egy optimális termékből.

Így segíthet a béta-glükán

A béta-glükán kiváló immunerősítő azok számára, akik krónikus vagy daganatos betegségben szenvednek, esetleg sugár- vagy kemoterápiás kezelésen estek át. De azoknak is elkél belőle, akik stresszes életmódot folytatnak, kimerültek, levertek vagy rossz a közérzetük. A felsorolt lelki-fizikai állapotokban az immunrendszer sokkal terheltebb, így védekezőképessége is csökken. Ennek javításában segíthet hatékonyan a béta-glükán.

Az a béta-glükán, amely a felsoroltakon túl segít megakadályozni szervezetünkben a káros koleszterinek felszívódását. Ha ez nem volna elég, akkor pedig van egy olyan jó hírünk, aminek kifejezetten örülni fognak azok, akik várják már a pandémia lecsengését. Számos kutatás igazolja, hogy a béta-glükán fokozza a védőoltások hatékonyságát.

immunerősítés élesztővel - kérdezze meg kezelőorvosát

Kérdezze meg kezelőorvosát a béta-glükán kúra megkezdése előtt!

Immunerősítés élesztővel – Mindenkinek szabad?

Majdnem mindenkinek. Egy átlag felnőtt napi javasolt élesztő bevitele 100-200 mg, ám ez a mérték eltérő lehet, akárcsak mindannyiunk immunrednszere és annak aktuális állapota. Éppen ezért fontos egy kiadós élesztő-kúra előtt egyeztetni kezelőorvosunkkal. Akiknek semmiképpen sem ajánlott a béta-glükán nagy dózisú bevitele, azok az autoimmun betegek és azok, akik az immunrendszert tompító gyógyszeres kezelés alatt állnak.

A béta-glükán fogyasztás leghatékonyabb módszere

Mint a legtöbb vitamin, ásványianyag és egyéb fontos tápanyag bevitelekor, így a béta-glükán fogyasztásakor is azt javasoljuk, hogy étrend-kiegészítővel gondoskodj napi szükségletedről. Válassz mindnképpen olyan temréket, amely nagy tisztaságú sütőélesztőből készül és természetes alapanyagokból állították elő. Érdemes azt is figyelembe venned, hogy tartalmazza-e az adott táplálék-kiegészítő az 1-3 és az 1-6 béta-glükánokat egyaránt.

Ha szeretnél biztosra menni, akkor fogyaszd a Zinzino Protect+ készítményét. Ez a természetes étrend-kiegészítő amellett, hogy támogatja az immunrendszered, gondoskodik folyamatos jó közérzetedről is. Vegán D3- és C-vitamint tartalmaz, amelyek szintén hozzájárulnak immunrendszered normál működéséhez.

Visszajelzés létrehozása