Skip to main content

A béta-glükán egy olyan poliszacharid, amely egy természetes immunerősítő anyag. Nagy biológiai aktivitású oldható és oldhatatlan formája egyaránt hozzájárul egészségünkhöz, ezért fogyasztása rendkívül fontos, különösen a krónikus betegségekben szenvedők számára.

Miben van béta-glükán?

A béta-glükán elsősorban növények, gombák és baktériumok sejtfalában található meg. Legfőbb forrása az egyszerű élesztő sejtfala, de béta-glükánban dús a zab- és az árpakorpa, a tengeri fűfélék és néhány gomba fajta is.

Mire jó a béta-glükán?

A béta-glükán egy rendkívül erős immunerősítő, mely hatékonyan működik krónikus és daganatos betegeknél, sugár- és kemoterápián átesetteknél, illetve azoknál, akik tartósan stresszesek. Javítja az olyan krónikus bőrbetegségben szenvedők állapotát, mint például az ekcéma és az atópiás dermatitisz. Csökkenti a koleszterinszintet, megakadályozva az ételekben található káros koleszterinek felszívódását. Kutatások is bizonyítják, hogy a béta-glükán fokozza a védőoltások hatékonyságát, javítja az E-colival, Candida Albicanssal, valamint más baktériumokkal és gombákkal fertőzöttek állapotát.

Kiknek ajánlott a béta-glükán fogyasztása?

Majdnem mindenkinek, ám fontos a kúra előtt egyeztetni orvosunkkal. Mindenki immunrendszere eltér, így igényei is mások. Egy átlagos, egészséges felnőtt számára a legtöbb orvos a 100-200 mg adagot javasolja, míg a krónikus betegségben szenvedők napi szükséglete ennek a duplája, akut esetben pedig a testsúly alapján határozzák meg a mennyiséget.

Kiknek nem szabad béta-glükánt fogyasztani?

Az autoimmun betegségekben szenvedőknek és azoknak, akik olyan gyógyszeres kezelés alatt állnak, amelynek célja az immunrendszer tompítása. Ilyen esetekben a béta-glükán alkalmazásával csökkentjük a kezelés hatékonyságát, így annak fogyasztása ellenjavalt.

A Zinzino Protect+ 1-3/1-6 béta-glükánok ultrahatékony, hármas forrású kombinációja, melyek a nagy tisztaságú sütőélesztőből származnak.

Visszajelzés létrehozása