Skip to main content

Itt az ideje feltölteni Omega-3 készleted, ha ízületi panaszaid vannak! Lassan megérkezik az igazi hideg, ami olaj a tűzre számos ortopédiai, ízületi és mozgásszervi betegség esetében. Életmódunk és az időjárás változásával beszűkül mozgásunk és a hideg frontok sincsenek jó hatással a gyulladt ízületekre. Ez igencsak meg tudja keseríteni hétköznapjainkat. Ez éppen elég ok arra, hogy elárljuk, miként csökkentheted az ízületi gyulladásokat természetesen és hogyan tehetsz azért, hogy ízületeid egészségesek legyenek.

A középkorúaknál és az idősebbeknél az ízületi fájdalom leggyakoribb oka az ízületek kopása és az ízületi gyulladás. A gyulladások gyakran járnak olyan kísérő tünetekkel, mint a fájdalom, a duzzanat, a mozgás beszűkülése, korlátozottsága, illetve gyakori jelenség a bőrpír, a láz, a levertség, sőr akár az étvágytalanság is. A rutinos szakemberek akár külső vizsgálattal is ki tudják szűrni a gyulladásokat. Biztosra laborvizsgálatokkal, ultrahanggal, röntgennel, CT -vel vagy MRI vizsgálattal mehetünk. Ha pedig szakorvosunk megállapította, hogy ízületi gyulladásunk van, akkor érdemes mihamarabb megkezdenünk annak terápiás kezelését. Most pedig jöjjenek a mi tippeink.

Első lépés a gyulladáscsökkentés!

Ezt teheted gyulladáscsökkentő készítménnyel, vagy természetesen. Mi egyértelmű, hogy utóbbi megoldást javasoljuk. Remek gyulladáscsökkentő hatása van az antioxidánsoknak, így például azoknak az élelmiszereknek, amelyeknek magas A-, C- és E-vitamin tartalma. Fontos, hogy csökkentsük káros koleszterin bevitelünket és igyekezzünk azokat jótékony koleszterinnel helyettesíteni. Mivel sok esetben együtt jár az ízületi gyulladás a túlsúllyal, igyekezzünk a gyulladáscsökkentés fázisában megszabadulni a súlyfeleslegtől, hogy kevésbé terheljük ízületeinket. Szintén hatékony és természetes gyulladáscsökkentő az Omega-3, amely bevitelére nemcsak azoknak kell odafigyelni, akiket ízületi gyulladás gyötör.

omega-3 ízület erősítés természetesen

Omega-3 az ízületek olajozásához

A zsíros húsú hidegvizi vadhalak kulcsfontosságú Omega-3 forrást jelentenek, pontosan ezért javasolják a dietetikusok, hogy heti minimum egy alkalommal iktassunk be étkezésünkbe egy halas fogást (pl.: lazacot, tonhalat, szírdíniát, maklérát). Persze sokan nem szeretik a halat, így számukra nehezebb az Omega-3 pótlása, de nem lehetetlen, hiszen a chia mag, a lenmag, az olajbogyó, az avokádó és a diófélék is tartalmaznak Omega-3 zsírsavakat.

Az Omega-3 esszenciális zsírsavaknak van egy nagyon fontos, ám kevésbé ismert tulajdonsága: Segítenek a porcsejtek regenerálásában. Ettől a tulajdonságától nem szabad látványos eredményt várnunk, ám tudjuk biztosítani a porcállományunkat alkotó sejtek falának védelmét, megóvva ízületeinket.

Nagyon fontos, hogy a legtudatosabb és legkiegyensúlyozottabb életmód, illetve diéta mellett is fogyasszunk olyan étrend-kiegészítőt, amelynek mérhető a hatékonysága. Ilyen termékeket forgalmaz a Zinzino, melyek fogyasztása előtt és fogyasztása után is végezhetünk kontroll tesztet, felmérve egészségi állapotunkat. Még jobb hír, hogy vegánok, vegetáriánusok, illetve a halféléket nem kedvelők számára is kínálnak halmentes termékeket, melyekkel remekül pótolhatjuk Omega-3 szükségletünket és helyre állíthatjuk Omega-6:3 egyensúlyunkat is. Fogyaszd el akár reggeli dzsúzoddal napi Omega-3 adagod és élvezd a mozgás élményét!

Omega-3 ízület egészség

Íme a Zinzino Omega-3 olaj családja a BalanceOil+, mely felnőttek számára kapható sima, vegán és ízmentes-vízoldékony formulával is, valamint könnyen emészthető kapszula és polifenolokban gazdag Premium változatban.

 

 

Visszajelzés létrehozása