Skip to main content

Ha kész vagytok a tojásfestéssel, elkészültek az ünnepi finomságok és túl vagytok a tojás vadászaton is, akkor itt az ideje, hogy kicsit fókuszáljatok arra is, hogy egészségesen teljen a tavaszi szünet. Ebben lesz segítségetekre a Zinzino AquaX, ami világszerte a gyerekek kedvenc BalanceOil+ terméke. Hozzon a nyuszika AquaX-et is gyermekednek!

Miért fontos az AquaX és az Omega-3 bevitel gyermeked számára?

Számos orvosi kutatás azt igazolja, hogy a gyermekkori hiperaktivitás és a figyelemzavar kialakulása komoly összefüggésben van az Omega-3 hiányával. Ezért fontos napi szinten gondoskodnunk gyermekünk Omega-3 szintjéről, amely akár az ADHD gyógyszere is lehet.

Mi is az Omega-3?

Az Omega-3 egy többszörösen telítetlen zsírsav, amelynek két fő csoportja van, az EPA és a DHA. Az Omega-3 is egy esszenciális zsírsav, amely azt jelenti, hogy szervezetünk önmaga nem képes ezeknek a fontos tápanyagoknak az előállítására. Alap szinten az Omega-3-ról annyit kell tudni, hogy szervezetünket számos módon támogatja, immunrendszerünktől kezdve, emésztésünkön át, egészen sejttermelődésünkig. A legnagyobb Omega-3 forrást a hidegvízi, zsíros húsú halak (lazac, makréla, hering, szardínia) jelentik, míg vegánok számára olajbogyó, az avokádó és a diófélék. Nemcsak Omega-3 szintünk fontos, hanem Omega-6:3 egyensúlyunk és Omega zsírsav szintjeink aránya más zsírsavakhoz képest.

hozzon a nyuszi AquaX-et húsvétra

Miért jó az Omega-3 gyerekeknek? 

Az Omega-3 életünk végéig fontos számunkra, egészen attól a pillanattól, hogy édesanyánk fontolóra veszi a gyermekvállalást és felkészíti szervezetét egy cseppnyi élet befogadására. Ez a fontos esszenciális zsírsav többek közt agyunkat és neurológiai fejlődésünket támogatja mindamellett, hogy csökkenti a genetikai rendellenességek kialakulásának kockázatát. A DHA Omega-3 típus klinikailag igazoltan remekül hat koncentrációképességünkre, tanulási és memórira képességünkre, illetve idegrendszerüket és a látásukat is fejleszti.

Amellett, hogy az Omega-3 jól hat az agyra és az idegrendszerre, rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő is, ráadásul mérsékli a sejthalálozást. Ha sikeresen megelőzzük a krónikus gyulladásokat szervezetünkben, akkor azzal számos betegséget képesek lehetünk legyőzni, illetve csökkenthetjük azok kialakulásának kockázatát is. Az Omega-3 ezen felül egyensúlyban tartja a gyerekek hormonháztartását, akik így kiegyensúlyozottabbak lesznek. Esszenciális zsírsavak tudatos bevitelével a növekedési és fejlődési rendellenességek kialakulásának kockázata is csökkenthető, különösképpen akkor, ha már csecsemő korban fogyasztanak a kicsik Omega-3-at.

Az Omega-3 hatása egyes életszakaszokban

  • 6-9 hónapos korban: Elegendő DHA fogyasztása mellett jobban fejlődik a kisbabák látása.
  • 9-12 hónapos korban: Természetes EPA és DHA fogyasztása mellett javul a figyelem és kiegyensúlyozott a vérnyomás.
  • 4 éves korban: Napi 400 mg DHA mellett javul a hallásértés és a szótanulási képesség.
  • 7-12 éves korban: Az ADHD-s és tanulási nehézséggel küzdő gyermekek napi minimum 1g EPA és DHA fogyasztása mellett nyugodtabbak, könnyebben tanulnak és csökken bennük a dacosság.

Hogyan fejti ki hatását az Omega-3 és az AquaX?

Az Omega-3, azon belül is a DHA egyenesen az idegsejtek sejtfalába épül, ahol úgy rendezi a sejtfal összetételét, hogy az remekül közvetítse a jeleket. Ha pedig idegsejtjeink jól szervezetten kommunikálnak egymással, akkor gyorsan jön létre a kapcsolat a sejtek között, amelyek aktívan és hatékonyan végzik a dolgukat szervezetünkben. Egy-egy ilyen gyorsabb folyamat elengedhetetlen ahhoz, hogy bizonyos élethelyzetekre helyesen reagáljunk, könnyen tanuljunk, vagy éppen jól memorizáljuk.

A DHA számos neurotranszmittert, avagy agyi jelátvivő molekulát befolyásol úgy, hogy bizonyos jeleket aktivál, míg másokat blokkol. Így kerül egyensúlyba idegrendszerünk. A DHA hiánya sajnos elősegíti a tanulási nehézségek, a figyelemzavar, étvágy problémák, depresszió vagy akár a hiperaktivitás kialakulását is. Ezek kialakulása sajnos szövődményekkel és egyéb betegségek kialakulásával járhat. Ezért nagyon fontos, hogy balanszba hozzuk gyermekünk Omega-3 szintjét és egyensúlyt alakítsunk ki szervezete Omega-6:3 arányában.

hozzon a nyuszi AquaX-et gyermekednek

Miért jobb a gyerekeknek az AquaX, mint egy hagyományos Omega-3 olaj?

Nos, a Zinzino BalanceOil+ AquaX egy olyan természetes Omega-3 készítmény, amely vízoldékony, ízetlen, szagtalanés nincs olajos, nehéz textúrája. Mondhatni, teljesen gyerekekre hangolták az Aquacelle emulgeálószerrel, amely nemcsak a beszedést, de a felszívódást is könnyíti. Az olaj szinte minden íze és textúrája eltűnik, és sok esetben az omega-3 felszívódása is valóban növekszik. Ez persze nem ment a BalanceOil+ termékcsalád előnyeinek rovására. Ha ez nem volna elég, akkor az AquaX D3-vitamint is tartalmaz, ráadásul rendkívül gazdag polifenolokban, antioxidánsokban és értékes fitotápanyagokban.

Miért fontos, hogy egy gyerekeknek szánt halolaj készítményben legyen D-viatmin is? Nos, azért mert a D-viatmin hiánya enyhébb esetekben rossz hangulatot, izompanaszokat, betegségekre való fogékonyságot eredményezhet. Rosszabb esetben viszont törékeny és nehezen gyógyuló csontokkal, gyenge fogínnyel, gyorsan romló fogakkal, izomgörcsökkel és a csontozat eldeformálódásával, így O-láb és X-láb kialakulásával számolhatunk.

Nemcsak az Omega-3 hiány, de a D-vitamin hiány kialakulása is igen veszélyes gyermekkorban. Utóbbi akár előidézheti az angolkór kialakulását is, ami deformálódott csontokkal, kóros sápadtsággal, testaránytalanságokkal, puha koponyával, boltozatos homlokkal, görbe alsó végtagokkal, tyúkmellel, gyenge izomzattal, valamint a mozgásfejlődés és a fognövekedés késésével járhat. Ez mind-mind olyan kellemetlen panasz, amely az AquaX testsúlykilogrammonkénti adagolásával elkerülhető.

Mennyi AquaX-re van szüksége gyermekemnek naponta?

Nagyon fontos, hogy bármilyen étrend-kiegészítő kúra megkezdése előtt egyeztessünk gyermekorvosunkkal. Egyébként a Zinzino BalanceOil+ AquaX készítményt a mérőkupak segítségével kell adagolni a következőképpek:

  1. Mérd meg gyermeked testsúlyát. Fontos, hogy pontos légy, mert az Omega-3 és a D-vitamin is túladagolható.
  2. Az eredményt szorozd be 0,15-tel, mivel a javasolt napi AquaX adag 0,15 ml / testtömeg-kilogramm.
  3. Fontos, hogy ne lépd túl a napi ajánlott adagot és figyelj oda gyermeked változatos, kiegyensúlyozott étrendjére.

Teljen egészségesen a húsvét és teljen egészségesen gyermeked minden napja Omega-3-mal!

Visszajelzés létrehozása