Skip to main content

Az allergia természetes gyógymódja maga a jól működő immunrendszer. Már javában benne vagyunk az allergia szezonban, de nem késtél még el a védelemmel, ami immunrendszered működésének helyreállításában rejlik. Ha szeretnéd megúszni az elviselhetetlen tüsszögést, a szem és nyálkahártya irritációt, vagy az agresszívabb allergiás tüneteket, akkor rendbe kell hozni szervezeted védekező rendszerét.

Mi is az allergia valójában?

Az allergia voltaképpen az immunrendszerünk túlzott reakciója egy-egy olyan anyagra, amelyek normál körülmények között nem váltanak ki semmilyen válaszreakciót egy egészségesen működő emberi szervezetből. Az allergiás tünetet úgynevezett allergének okozzák. Ezek az allergének lehetnek virágok pollenjei, állati szőrök, penész-spórák, atkák, egyes állatok mérgei, bizonyos élelmiszerek, sőt akár gyógyszerek és vegyszerek is.

Az allergia kialakulhat genetikai hajlamból, de legfőképpen az immunrendszer nem megfelelő működése idézi elő. Az allergia tünetei általában az alsó és felső légutakat, a szemet, a bőrt, illetve a gyomor-bél rendszert érintik. A tünetek vagy tünetegyüttesek sokfélék lehetnek, általában az allergiás tünetet a kiváltó ok határozza meg. Szervezetünk válaszreakciója sokféle lehet. Míg sokan tüsszögnek, folyik vagy éppen eldugul az orruk, mások nyálkahártya irritációt tapasztalnak, viszkető, égő érzéssel. De jelentkezhet allergiás reakcióként fáradtság, általános levertség, ekcéma vagy akár csalánkiütés is. Ezek a tünetek nemcsak azon a test területen mutatkozhatnak, ahol közvetlenül érintkezünk az allergénnel.

Allergies tünetekre az allergia természetes gyógyszere

Allergiás tünetekre az allergia természetes gyógyszere

Mi az allergia természetes gyógymódja?

Számos gyógykészítmény található a piacon, ami nagyszerűen alkalmazható az allergiás tünetek enyhítésére. Kulcsfontosságú a mondat utolsó része, ugyanis ezek a szerek csupán azt a célt szolgálják, hogy ideig-óráig megszabadítsanak bennünket az allergia igen nehezen viselhető velejáróitól. Ahogyan egy fájdalomcsillapító sem gyógyít meg mondjuk egy törött csontot, úgy egy hagyományos allergia gyógyszertől sem fog elmúlni a szénanáthánk. Az viszont vitathatatlan tény, hogy jobban fogjuk érezni magunkat, míg hat a gyógyszer.

Elterjedt egy tévhit, miszerint az allergia természetes gyógymódja az immunrendszer erősítése, holott szimplán az immunrendszer erősítésével sajnos nem segítünk a helyzeten. Mint már fentebb említettük, az allergiás reakció egy helytelen immunválasz. Ez az immunválasz pedig nem egyenlő az immungyengeséggel. Pusztán az immunerősítéssel nem orvosolható az allergia, így az önmagában nem nevezhető az allergia természetes gyógymódjának. 

Immunrendszerünk meg fogja hálálni, ha boostoljuk allergia szezonban, mivel egyértelműen kimerül az allergia elleni küzdelemben. Az allergia megszüntetéséhez rendbe kell hoznunk immunrendszerünket.

Létezik az allergia természetes gyógymódja!

Igazából nem is az allergia, hanem az immunrendszer “gyógyszerét” kell keresned, ha szeretnél egyszer és mindenkorra megszabadulni az allergiádtól! Állítsd helyre immunrendszered természetesen.

A tüneti kezelések és az immunrendszer regenerálása mellett alkalmazhatsz immunterápiát is, ami lényegében az allergén fokozatos adagolásával hozzászoktatja immunrendszeredet az adott anyaghoz, így kialakul természetes módon szervezetedben a tolerancia.

Állítsd helyre az immunrendszered!

Az allergia nagyon megviseli a szervezetet, így rendkívül fontos, hogy erős immunrendszerrel nézz elébe a tomboló allergia szezonnak. Válassz olyan étrend-kiegészítőt, amely hozzájárul az immunrendszered megfelelő működéséhez.

Mit is kell tudnia egy ilyen terméknek? Először is tartalmaznia kell az előírt mennyiségű C-vitamint, D-vitamint, B6-vitamint, folsavat, B12-vitamint, vasat, szelént és cinket. Fontos, hogy hozzájáruljon a szövetek növekedéséhez és regenerálódásához kiváló réz és mangán forrásként. 

Mivel az allergia kimeríti nemcsak immunrendszerünket, de heves és tartósan fennálló tünetekkel magát testünket is, fontos, hogy gondoskodjunk az energia pótlásáról. Ezt garantálja többek közt a biotin, a réz, a jód, a vas, a magnézium, a mangán, a niacin, a pantoténsav, a ribofalvin, a tiamin, a B-vitaminok és a C-vitamin is.

Vedd fel a harcot az allergiával!

A tünetek enyhítése és a tolerancia kialakítása mellett kezd el kúraszerűen alkalmazni a Zinzino Xtend+ vegán immunerősítő és táplálékkiegészítő termékét. Ha pedig szeretnél biztosra menni, akkor érdemes a BalanceOil és a ZinoBiotic termékeket is bevetned az allergia szezonban. Ezek a termékek kifejezetten úgy lettek összeállítva, hogy támogassák velünk született immunrendszerünket. Támaszkodj 22-féle létfontosságú vitamin és ásványianyag erejére és vészeld át kellemesebben az idei allergia szezont immunrendszered helyreállításával!

 

kopek forrása: Freepik

Visszajelzés létrehozása