Skip to main content

Szokásaink, étkezésünk, rendszeres mozgásunk és stressz szűrésünk eredményességét a legjobban az határozza meg, hogy szervezetünk miként árulkodik életmódunkról. Életmód váltás előtt, közben is utána is érdemes egészség teszteket végeznünk annak érdekében, hogy tisztában legyünk egészségi állapotunkkal.

Amikor úgy döntünk, hogy életmódot váltunk, és azt valóban kellő odaszánással folytatjuk, akkor azonnal észlelhetünk változásokat a testünkön, napi rutinunkban és egészségi állapotunkban egyaránt. Aztán azon a ponton, amikor szervezetünk beáll egy normál működésre, már nem olyan nagy a változás, már nem kiabál rólunk annyira, hogy sokat teszünk egészségünk érdekében. A motivációt ilyenkor úgy a legkönnyebb fenntartani életmódunk tovább követésében, ha számokkal is igazolhatóvá tesszük egészséges szokásaink eredményességét. Jöjjön 3 teszt, ami segít az életmód váltás minden szakaszában.

Egészség teszt – D-vitamin

A D-vitamin elengedhetetlen ahhoz, hogy immunrendszered erős legyen és képes legyél felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben. Egészséges életmódot csak úgy lehet folytatni, ha mellette immunrendszerünket is támogatjuk. Ilyenkor olyan fontos mikro tápanyagokra, vitaminokra, ásványi anyagokra és nyomelemekre van szükségünk, amelyek jelentős részét egészséges és kiegyensúlyozott étrend mellett képesek vagyunk pótolni szimplán megfelelő táplálkozással. Ám a D-vitamin olyan kulcsfontosságú anyag, amely nehezen vihető be táplálkozás útján. Napi több kilót kéne elfogyasztanunk belőle, ha szeretnénk bizonyos élelmiszerekkel bevinni.

zinzino balance test egészség teszt

D-vitaminhoz legkönnyebben úgy juthat szervezetünk, ha bőrünket napfény éri, vagy étrend-kiegészítő formájában D-vitamint fogyasztunk. A régiónkban előbbi a nyári időszakban könnyen megoldható a legtöbb ember számára, ám az őszi-téli szezonban hamar elfogy a melegebb évszakokban raktározott D-vitamin készletünk. Ahhoz, hogy tudjuk, mennyi D-vitaminra van szüksége szervezetünknek ahhoz, hogy optimálisan működjön, kifejlesztett a Zinzino egy VitaminD Test nevet viselő szárazvércsepp tesztet, melyet könnyen elvégezhetünk annak érdekében, hogy megtervezzük és fenntartsuk D-vitamin programunkat.

Balance Test

A második egészség tesztünk, amit mindenképpen ajánlunk, az a Zinzino Balance Test. A Balance szó ugye egyensúlyt jelent az angolban. Ez a szó a teszt nevében arra utal, hogy megméri 11 zsírsav szintjét vérünkben, melyek közül vizsgálja az olyan esszenciális zsírsavak értékét is, mint az Omega-3 és -6. Korábban már írtunk róla, miért olyan fontos, hogy ezek a zsírsavak megfelelő arányban kerüljenek szervezetünkbe. Életmód váltás előtt mindenképpen el kell végezni egy Balance Testet, mert sokszor az egészséges életmód követése és egy remekül összeállított diéta betartása sem elég ahhoz, hogy rendben legyen Omega-6:3 arányunk.

zinzino balance test egészség teszt

Amikor a balansz szervezetünkben felborul, akkor az számos kedvezőtlen egészségügyi következménnyel jár. Egyik legszignifikánsabb ilyen következmény sejt szinten tapasztalható. Az Omega-3 rendkívül fontos alkotóeleme sejtmembránjainknak, kiemelt szerepe van abban, hogy egészséges sejtjeink szülessenek. Ez az esszenciális zsírsav beépül sejtfalunkba és gondoskodik sejtjeink egészségéről. Hiányában felgyorsulhatnak az öregedési folyamatok, sejtjeink oxidációnak indulhatnak, ami korai sejthalálhoz vezet. Kiemelten fontos az Omega-3 teszt alapú tudatos pótlása.

Hba1c egészség teszt – a jövőd tesztje

A Hba1c-t nemrég dobta piacra a Zinzino azzal a céllal, hogy segítsen előre vetíteni aktuális életmódunk folytatása mellett egészségünk jövőjét. A teszt elvégzése a szárazvércseppes teszten túl egy kérdőív kitöltésével történik. A teszt során kiszűrhetjük, hogy életmódunk mellett mekkora a diabétesz kialakulásának kockázata, így időben tehetünk preventív lépéseket a cukorbetegség elkerülésére. A teszteredményt online tudjuk elérni és nemcsak értékeket kapunk, hanem útmutatást is ahhoz, hogy miként érdemes élnünk, ha szeretnénk megőrizni egészségünket.

egészség teszt hba1c

A három tesztet beszerezheted a Zinzino magyar oldalán ITT!

 

Visszajelzés létrehozása