Skip to main content

Az omega-3 zsírsav bevitele a mai kor emberének nélkülözhetetlen.  „Normál” étrend esetében ez többé-kevésbé megoldható, de ehhez rendkívül sok zsíros tengeri halat kellene fogyasztanunk. Gond csak akkor merülhet fel, ha történetesen vegetáriánusok vagy vegánok vagyunk, így állati eredetű omega-3 zsírsavat nem vihetünk be a szervezetünkbe. Éppen ezért jelentős a Zinzino Health BalanceOil termékcsaládjának tagja, a Zinzino BalanceOil Vegan. Örömhír azoknak, akik a hagyományos halolaj helyett egy alternatív változatot keresnek.

Mit tartalmaz a Zinzino BalanceOil Vegan?

Tengeri mikroalgaolajat és echiummagolajat tartalmaz. A Schizochytrium sp. tengeri mikroalgából származó olaj omega-3 zsírsavakban, így eikozapentaénsavban (EPA) és dokozahexaénsavban (DHA) gazdag. Ez az első olyan, vegetáriánusok számára is elérhető EPA és DHA zsírsavakat tartalmazó termék, amely a hagyományos halolaj bioalternatívájaként fogyasztható. Az echiummagolaj a ritka omega-3 SDA zsírsavat is tartalmazza, amely ötször hatékonyabban alakul EPA zsírsavvá a szervezetben, mint a tipikus omega-3 ALA zsírsavat tartalmazó növény, a lenmag.

Vajon szükséges-e a vegetáriánusok és a vegánok esetében étrend-kiegészítő szedése ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavhoz jussanak? Bár szervezetünk képes átalakítani a növényi eredetű omega-3 zsírsavakat, de csak nagyon kis mértékben, így viszont pusztán növényi omega-3 zsírsavak bevitelével nem tudjuk elérni az ideális omega-6:3 egyensúlyt. Ha nincs meg a megfelelő omega-6:3 egyensúly a szervezetünkben, az számos egészségügyi baj forrása és okozója lehet, hiszen a túl sok omega-6, illetve a túl kevés omega-3 zsírsav elősegíti a gyulladásos folyamatok kialakulását a szervezetben. A Zinzino BalanceOil Vegan az omega-3 zsírsavak mellett polifenolokat és D-vitamint is tartalmaz. Ez a kivételes kombináció többek között erősíti az immunrendszert, jót tesz a szívnek és segít megőrizni a csontok egészségét.

Miért előnyös?

Amennyiben nem akarunk hagyományos halolajat fogyasztani, úgy kézenfekvő megoldás onnan beszerezni a szükséges omega-3 zsírsavakat, ahonnan a halak is teszik, vagyis a hideg vízben élő tengeri algákból. A Zinzino BalanceOil Vegan mikroalgái ugyanazt a színtiszta hosszú szénláncú omega-3 zsírsavakat tartalmazzák, ám a hagyományos halolajjal ellentétben ezek teljesen vegánok. A termékben található algaolaj tehát gazdag omega-3-ban (EPA és DHA), napraforgóolajban, illetve omega-3 (SDA és ALA), omega-6 (GLA), valamint omega-9 (OA) zsírsavakban és polifenolokban. Az echiummagolaj pedig nemcsak GMO-mentes, hanem omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavakban is gazdag. Kétszer több omega-3-at tartalmaz, mint omega-6-ot, így segít optimalizálni szervezetünk omega-6:3 egyensúlyát. Az echiummagolaj az omega-6 GLA zsírsavnak köszönhetően a hormonok egyensúlyáért és bőrünk egészségéért is felel.

A Zinzino BalanceOil adagolása

A napi adag függ a testsúlytól: 0,1 ml BalanceOil x testsúly kg. Egy 50 kg-os felnőtt esetében a javasolt napi adag 5 ml, míg egy 80 kg-os felnőtt esetében ez 8 ml. A felbontott üvegek tartalmát 45 napon fogyasszuk el. A termékben lévő olívaolaj 4 Celsius foknál alacsonyabb hőmérsékleten besűrűsödik, így az olaj zavarossá válhat, de szobahőmérsékleten kitisztul. A Zinzino BalanceOil termékei egyéves kor fölött fogyaszthatók, ám várandósság, szoptatás vagy vérhígító gyógyszerek szedése esetén érdemes kezelőorvossal konzultálni.