Skip to main content

Rendkívül fontos tisztázni a táplálékkiegészítők vagy más néven étrendkiegészítők és az étkezés helyettesítők közti különbséget, illetve azt is, hogy milyen formában érdemes és szabad őket étrendünkbe építeni.

Mik azok a táplálékkiegészítők?

A táplálékkiegészítők elsődleges célja az, hogy olyan anyagokat pótoljanak szervezetünkben, amelyekből normál táplálkozásunk során nem tudunk eleget bevinni. Táplálékkiegészítők lehetnek vitaminok, ásványi anyagok, rostok, zsírsavak, aminosavak vagy akár ezek bármilyen kombinációja is.

Ezek a készítmények nem étkezés helyettesítésére szolgálnak, hanem azok kiegészítésére. Ha helyesen fogyasztjuk őket, akkor pótolják szervezetünkben azokat az alapvető tápanyagokat, amelyekre szükségünk van.

Fontos, hogy szakember segítségével válasszuk ki a számunkra megfelelő terméket, egyéni adottságaink, étkezési szokásaink és életmódunk ismeretében.

Mik azok az étkezés helyettesítők?

A legtöbben diétázás során alkalmazzák ezeket a termékeket, amelyek napi egy-egy étkezés kiváltására szolgálnak. A termékek többnyire nem tartalmaznak zsírégetőket, a fogyást alacsony kalóriatartalommal és a teltségérzettel biztosításával érik el.

A legtöbb termék a fehérje és a szénhidrát gyors pótlására született. Lassú felszívódásuknak köszönhetően fokozatosan látják el szervezetünket tápanyagokkal, folyamatosan csökkentve ezzel éhség érzetünket. Ez a hatás fokozható, ha nem vízzel, hanem (csökkentett zsírtartalmú) tejjel készítjük el étkezés helyettesítőnket. 

Lehet ezekkel fogyni?

A táplálékkiegészítők és az étkezés helyettesítők egyaránt segíthetnek abban, hogy megszabaduljunk súlyfeleslegünktől. A táplálékkiegészítők amellett, hogy energikussá és fitté tesznek, javítják keringésünket, továbbá helyreállítják anyagcserénket és hormonháztartásunkat is. Ezek közvetve segítenek abban, hogy meginduljon a fogyás folyamata. Az étkezés helyettesítők pedig kifejezetten serkentik a zsírégetést és helyreállítják az emésztést.

Mi szerint válasszak étkezés helyettesítőt?

Fontos, hogy ne csak a magas fehérjetartalomra figyeljünk, hanem arra is, hogy élelmi rostokban gazdag legyen a választott termék. Ideális esetben vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz egy jó étkezés helyettesítő. Keressünk olyan terméket, amely tápanyagokban gazdag és mellette alacsony a glikémiás indexsze, valamint a terhelése. Lehetőleg természetes alapanyagú készítményt fogyasszunk, amely nem tartalmaz édesítőszereket, aromát és mesterséges színezéket sem.

Tökéletes választás a Zinzino LeanShake, amely a fent felsoroltaknak teljes mértékben megfelel. Ráadásul gluténmentes, illetve 25 vitamin és ásványi anyag forrása.

 

Visszajelzés létrehozása