Skip to main content

Nyáron is komoly támadásoknak van kitéve az emberi szervezet. Számos fertőző betegségnek kedvez a meleg, és immunrendszerünknek nem segít az sem, ha túl sokat tartózkodunk légkondícionált helyiségekben, ha klímázunk az autóban és utazásaink során más éghajlati övekre látogatunk. Ha a nyaralás izgalma alatt nem azt értjük, hogy a hotelszobából látjuk úticélunkat, ágynak esve, akkor érdemes a következő nyári vitamin ABC-t bemagolnunk és kúraszerűen szednünk.

Sokan az őszi-téli időszakot azonosítjuk az immunrendszer erősítés szezonjával, a vitaminok tudatosabb szedésével, a vírusok és baktériumok elleni küzdelem idejével, holott a vitaminok pótlása és étrend-kiegészítők szedése pont olyan fontos nyáron is. A nyári vitaminok hiányában immunrendzserünk legyengülhet és nemcsak nyáron, de kimerült szervezetünk miatt az őszi-téli hónapokban is fogékonyabbak lehetünk bizonyos betegségekre. Az állandó meghűlések gyengítenek, miközben a melegben befülledt testünk tökéletes táptalajt jelent a kórokozók, a gombák és a mikrobák számára. Ha szeretnéd felvenni ezekkel a harcot, akkor mi az alábbi vitaminokat javasoljuk nyári kúrád részeként.

Nyári vitaminok, amiket érdemes fogyasztanod

Védd a bőröd nyári vitaminokkal

Mindenki csak arra fókuszál, hogy bőrének külső védelmet nyújtson a napsugarakkal és egyéb hatásokkal szemben. Szervezetünk elsődleges védelmi vonala bőrünk, amely nyáron szabadabban van, így több külső hatás éri. Ahhoz, hogy bőröd felkészítsd a nyárra és mérsékeld a külső negatív hatásokat, fontos, hogy elegendő A- és E-vitamint fogyassz nyáron.

Az A-vitamin előállítására szervezetünk csak akkor képes, ha elfogyasztjuk annak előanyagát (=provitaminját), a béta-karotint. Béta-karotin vagy közvetlen A-vitamin fogyasztásával támogathatjuk bőrünket a regenerálódásban és elősegíthetjük a természetes barnulást is. Ez a vitamin táplálja kötőszöveteinket, amelyeknek nyáron nagyobb támogatásra van szükségük. Az E-vitamint sokszor nevezik szépség vitaminnak is, nem hiába, hiszen helyreállítja a sejteket és ezzel regenerálja bőrünket, hajunkat, körmünket.

nyári vitamin

Védd az immunrendszered vitaminokkal

Nyáron ritkább a D-vitamin hiány, de nem szokatlan jelenség. Éppen ezért fontos nyáron is szedni, hiszen a D-vitamin a legerősebb immunstimuláns, ami azt jelenti, hogy rendkívül jótékony hatással van immunrendszerünkre. Tudatos bevitele mellett csökkenthető a daganatos betegségek kialakulása, a stressz és javítható a csontok és fogak egészsége is. Kiegészítésként érdemes fogyasztani mellé C-vitamint, amely erős antioxidánsként szintén hozzájárul immunrendszerünk egészségéhez.

Szúnyogálló nyári vitamin

Született pár tanulmány arról, hogy a B1-vitamin szedése mellett elkerülnek a szúnyogok. Tudományosan mondjuk nem bizonyított, de rengetegen hisznek ebben a házi praktikában. Az elmélet szerint a bőr és a vér illata megváltozik a B1-vitamin szedése mellett, ezért a szúnyogok és a kullancsok elkerülik az embert. Ha nem is ezért, akkor érdemes azért fogyasztani, mert a B1 az idegrendszert és az agyat is támogatja, illetve lassíthatja az öregedési folyamatokat

Élvezd a nyarat és gondoskodj vitamin pótlásodról a Zinzino Xtend+ étrend-kiegészítővel, amely a szükséges mennyiségben tartalmaz B1-vitamint, C-vitamint, D3-vitamint és E-vitamint is.

Visszajelzés létrehozása