Skip to main content

Manapság számtalan diéta és fogyókúrás módszer létezik, de melyik hoz igazán eredményes hatást? Külön-külön egyik sem. Egy-egy diéta sosem lesz hatásos. Ahhoz, hogy sikert érjünk el összetett megoldásra van szükség.

Kezdje el ma!

Ne halogassa tovább. Kezdje el kis lépésekben, kis lemondásokkal. Kezdetben egyen kevesebb adagokat többször ugyan abból az ételből, mint eddig és fokozatosan álljon át a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra. A testmozgással kezdje. Heti 3 alkalommal, legalább 30 percet mozogjon. Menjen el az edzőterembe vagy futni, úszni, esetleg társas sportban vegyen részt.

Legyen motivált!

Fontos, hogy maga miatt csinálja és ne más hatására. Célszerű partnert keresnie az edzéshez, hisz ha az egyikük feladja a másik segít átlendülni és fordítva.

Egyen egészségesen!

Egyen rendszeresen, napi ötször kevesebbet. A köret legyen általában zöldség és napraforgóolaj helyett használjon kókuszzsírt a főzéshez. Kerüljük a fehér kenyér és péksütemények elfogyasztását.

Dobja ki a mérleget!

Inkább a tükröt nézze, ne pedig a kilókat. Ha elkezd edzeni és életmódot vált sokkal jobban fogja magát érezni. Valamint az köztudott, hogy az izom nehezebb mint a zsír, így egy kis mozgással lehetséges, hogy a mérleg mutatója nem fog változni, viszont sokkal jobban fog kinézni és jobban fogja érezni magát a bőrében.

Ne sürgesse a változást!

Az eredményhez idő kell. Minimum 3 hónap szükséges ahhoz, hogy látszódjon az eredmény. Ez idő alatt a teste is hozzászokik a változáshoz. Higgye el, hogy az edzés és a sport a napi rutin részévé fog válni!

Ne feledkezzen meg a vitamin és fehérje pótlásáról!

Ahogy teljesítménye javul, egyre intenzívebben mozog, úgy érezheti, hogy szervezete plusz tápanyagokat igényel. Rendszeres edzés mellett még akkor is szüksége van vitamin- és fehérjepótlásra, ha egyébként vegyes, kiegyensúlyozott étrendet követ. A fehérje, vagyis a protein az izmok regenerálódásában is nagy szerepet játszik.

Visszajelzés létrehozása