Skip to main content

Sokan nem hisznek a multivitaminokban, pedig tény: tizenhárom olyan vitamin is létezik, ami nélkülözhetetlen az életünkhöz – ám nem mindig megfelelő a vitaminbevitelünk. Ahhoz, hogy felelősen tudjunk gondolkozni saját egészségünkről, meg kell vizsgálnunk a ma elérhető multivitaminokat, amelyek a vitaminokon kívül ásványi anyagokat is tartalmaznak. Hiszen ez utóbbiakat is pótolnunk kell a nem túl egészséges táplálkozási szokásaink miatt.

Melyik vitamin miért szükséges?

Léteznek zsírban oldódó (A, D, E és K), illetve vízben oldódó (B-vitamin-család, így pl. B1, B2, niacin, pantoténsav, B6, biotin, folsav, B12 és a C-vitamin) vitaminok – mindegyik más feladatot lát el a szervezetünkben. Az A-vitamin például a bőr, a szemek, a nyálkahártya egészséges működéséért, a sejtvédelemért és a csontfejlődésért felel. A D-vitamin a rákmegelőzésben segít, míg az E-vitamin az anyagcsere folyamatokban és az immunrendszer működésében vesz részt. A C-vitaminnak a kötőszövet- és csontépítésben, az ellenálló képességben és a vérképzésben van fontos szerepe.

A Zinzino Xtendben tényleg minden megtalálható

A Zinzino Xtend az étrend-kiegészítők között a maga nemében egyedülálló: 23 vitamint és különféle nyomelemeket, fitonutrienseket tartalmaz, valamint a Wellmune-t, amely az élesztőgombából származó, nagy tisztaságú 1,3/1,6-béta-glükán. Az Xtend feltölt energiával, javítja a csontok és ízületek működését, erősíti az immunrendszert, továbbá természetes tápanyagokból származik. Az Xtend továbbá B-vitaminokat (B1-B12) és ásványi anyagokat (réz, magnézium, jód és mangán) is tartalmaz.

Mi a Zinzino különleges összetevője?

Az Xtend 1,3/1,6-béta-glükánokat tartalmaz, ami az élesztőgombák egyik nagy tisztaságú, szabadalmaztatott fajának sejtfalából származó tápanyag – klinikailag bizonyítottan erősíti az immunrendszert. Mindezeken kívül az Xtend gyümölcsökből, fűszerekből és zöldségekből származó karotinoidokat, xantofilleket és egy csoport polifenolt is tartalmaz. Ahhoz, hogy ugyanennyi tápanyagot vigyünk be a szervezetünkbe, napi több mint 3000 kalóriás tápláló és kiegyensúlyozott étrendet kellene követnünk.

Jó hír, hogy a vitaminhiányból nem lesz rögtön betegség, ám a tartós vitaminhiány már génmutációkat okozhat, felgyorsítja az öregedési folyamatokat és a rák, valamint a szívbetegségek kialakulásában is szerepet játszhat.

Szükségünk van multivitaminokra?

A vélemények megoszlanak. Annyi biztos, hogy szervezetünk optimális működéséhez nélkülözhetetlenek a különféle vitaminok. A földrajzi élőhelyünk és életvitelünk jelentős mértékben befolyásolja, hogy milyen mértékben elég a táplálékunkból felvett vitaminmennyiség, vagy szükséges-e pótolnunk. A vitaminkészítmények leírásában megtalálható, hogy az adott összetevőből mennyi a napi ajánlott adag, és ezt a készítmény milyen arányban fedezi. Így könnyen nyomon tudjuk követni, hogy elegendő vitamint viszünk-e be a szervezetünkbe.