Skip to main content

Van, akinek megadatik egy dús és erős hajkorona, míg másoknak komolyan meg kell küzdeni érte. Folyamatos erősítő vágások, méregdrága pakolások, ezer éves praktikák, hajbeültetés és fejmasszázs – mind hiába, ha a probléma nem a hajaddal van. Hajunk, bőrünk és körmeink szervezetünk jelzőlámpái. Tökéletes képet adnak arról, ha valami nem stimmel belül. A legkisebb vitaminhiányról is azonnal kiabál hajunk állapota.

A hajszövetbe kódolt információ

Hajszövetünk rengeteg információt közöl egészségügyi állapotunkról. Egy átlag hajszál élettartama 2-6 év, mielőtt kihullik. Ezt az időszakot befolyásolja a hajszál tápanyag ellátottsága, hormonális egyensúlyunk és esetleges betegségeink. A hajunk növekedése során folyamatos közvelten kapcsolatban áll belső környezetünkkel. Vérrel, nyirok folyadékkal és sejten kívüli folyadékokkal is érintkezik. Éppen ezért nagyon fontos az említett környezet minősége, amelyet nagy mértékben befolyásol életmódunk és egészségügyi állapotunk. A hajnövekedés folyamata során egyfajta lenyomat képződik a hajszál szerkezetében. Ez a lenyomat tükrözi fizikai állapotunkat. Annak ellenére, hogy hajszálaink nem élnek, a bennük lerakódott ásványi anyagokat tovább viszik növekedésük során. A hajunk szerkezete éppen ezért rendkívül informatív és sokat árul el rólunk.

Miről árulkodik a gyenge, töredezett vagy ritkuló haj?

Első sorban nyilván a hajápolási szokásaink is számítanak, illetve az is, hogy milyen kémiai hatások vagy vegyszeres kezelések érik hajunkat. Nyilván a legegészségesebb életmód mellett sem várhatunk el nagy csodát egy extrémen szőkített, igénybevett hajtól. Ha viszont az ilyen tényezőktől eltekintünk és egy átlagos hajról beszélgetünk, akkor érdemes az alábbi jelekre odafigyelnünk.

A krónikus hajhullás, a törékeny, sérülékeny hajszálak és a gyenge hajszerkezet hátterében állhatnak többek közt emésztési problémák, vagy akár étel allergia is. A másik leggyakoribb befolyásoló tényező a hormonális egyensúlytalanságokban rejlik. A pajzsmirigy rendellenességei és az inzulinrezisztencia rendkívül megviselik a hajszerkezetet. Csakúgy, mint a bőrbetegségek és az allergiás elváltozások, főleg ha azok a fejbőrt érintik.

Mit tegyél, ha a hajad regenerálódásért kiált?

Hajunk egészsége szempontjából kulcsfontosságú a megfelelő mennyiségű biotin, A- és B-vitamin, valamint élesztő fogyasztása. Ezek többsége megtalálható a hüvelyesekben, a belsőségekben (pl.: a májban), a tejben, a szójában, a gombafélékben, a búzacsírában, a tojásban és a sütőélesztőben. Ha tudatosan fogyasztjuk a felsoroltakat, akár kúraszerűen, akkor szervezetünk garantáltan meghálálja majd egy csodás hajkoronával – ha annak nincs más genetikai akadálya.

Ha szeretnél új életet adni hajadnak és fokozni annak sejt termelődését és regenerálódását úgy, hogy közben Te magad is energikusabbá és ellenállóbbá válsz, akkor a tökéletes megoldás számodra a Zinzino Xtend táplálékkiegészítő kapszulája. A természetes, vegán immunerősítővel fontos növényi és mikrotápanyagokhoz juttathatod szervezetedet és hajadat, hála a benne lévő 22-féle értékes vitaminnak és ásványi anyagnak, valamint a sütőélesztőből kivont béta-glükánnak.

Visszajelzés létrehozása