Skip to main content

A DHA (dokozahexaénsav) egy olyan létfontosságú omega-3 zsírsav, mely minden sejtünkben jelen van. Különösen nagy hatást gyakorol szemünkre, melynek egyben fő alkotóeleme is.

Hogyan hat látásunkra az omega-3 hiánya?

Az omega zsírsavak tartós hiánya látásromláshoz, retinánk és makulánk (sárgafoltunk) károsodásához vezethet. Közvetve szemünk folyadék háztartását, könnyünk szabad áramlását és szemgolyónk belső nyomását is negatívan befolyásolja hiánya.

Az omega-3 és a látás kialakulása

Már magzati állapotban is fontos, hogy az édesanya gondoskodjon elegendő mennyiségű DHA zsírsav beviteléről, hogy támogassa gyermeke szemének egészségét. A Harvard Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a DHA-ban gazdag táplálékhoz jutó csecsemők már pár hónapos korukban észrevehetően jobb látással rendelkeznek.

Az omega-3 és a szem betegségeinek megelőzése
A vizuális képességeinkre komoly hatással van az omega-3 felnőtt és időskorban is. A DHA zsírsav fontosságát számos kutatás bizonyítja, melyek során kiderült, hogy az omega-3 megóvhat bennünket a hályogok kialakulásától és a makula degenerációtól (szemfenéki érelmeszesedés).

Vérvizsgálatok eredményei azt is igazolják, hogy heti egyszeri omega-3 (EPA-DHA) zsírsavban gazdag étkezés a felére csökkentheti glaukóma kialakulásának kockázatát.

A zöldhályog kialakulásának veszélye inkább azokat fenyegeti, akik magas vérnyomással, szívbetegséggel, vérkeringési problémákkal küzdenek. Tudományosan igazolt, hogy az omega-3 sikerrel előzi meg és gyógyítja a keringési zavarokat, így csökkenti a zöldhályog kockázatát is.

Hogyan fogyassz elég omega-3 zsírsavat?
Heti 1-2 alkalommal érdemes zsíros húsú halat fogyasztani és megtámogatni étrended, kifejezetten omega-3 tartalmú készítménnyel. Ha nem szereted a halat, akkor cseréld le a napraforgóolajat lenmagolajra, repceolajra, dióolajra vagy kendermagolajra háztartásodban.

A Zinzino BalanceOil kiváló minőségű EPA és DHA zsírsavakban gazdag, halolajak és speciálisan kiválasztott, polifenolokban gazdag extra szűz olívaolaj összehangolt keveréke. A BalanceOil biztonságosan beállítja és fenntartja az EPA és DHA szintjét, valamint az omega-6 és omega-3 kiegyensúlyozott arányát a szervezetben. A BalanceOil elősegíti a normál agyműködést és a normál szívműködést, valamint erősíti az immunrendszer normál működését.

Visszajelzés létrehozása