Skip to main content

Akárcsak a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek szerepe, úgy az Omega-3 zsírsav és a polifenolok szerepe is felértékelődik a várandósság alatt. A kismama és a magzat védelmében egyaránt rendkívül fontos a megfelelő telítetlen zsírsav fogyasztása és az antioxidánsok bevitele.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a női testet komoly mértékben igénybe veszi a várandósság, hiszen két életről kell gondoskodnia egy testnek. Éppen ezért a kismamák szervezete sokkal fogékonyabb a fertőzésekre. Nem győzik hangsúlyozni a szakemberek, hogy terhesség alatt fokozottan kell ügyelni a megfelelő energia-, tápanyag-, vitamin-, ásványianyag- és nyomelem bevitelre. Mi most az omega-3 és a polifenolok terhesség és szoptatás alatti fontosságára és jótékony hatásaira szeretnénk felhívni a kismamák figyelmét.

Fertőzések elleni védelem terhesség alatt polifenolokkal

A polifenolok fertőzésellenes anyagok, amelyek többek közt gátolják a gyomor és bélrendszer rossz baktériumainak szaporodását. Ezenkívül ismert gomba- és vírusellenes hatásuk, amely rendkívül fontos, mert a kismamák sokkal fogékonyabbak a hüvelyi gombás fertőzésekre. De védelmet nyújtanak a polifenolok a herpesz és számos vírus ellen is.

A polifenolok és az omega-3 is csökkentik a gyulladásos betegségek kockázatát várandósság alatt. Bármilyen gyulladásos állapotot azért nagyon fontos elkerülni terhesen, mert az ilyen betegségek csökkentik a méhlepény tápanyag ellátó képességét, ami a magzat fejlődését kedvezőtlenül befolyásolja. 

Tanulmányok azt is igazolják, hogy az így kihordott babák a genetikai rendellenességek mellett sokkal hajlamosabbak lesznek a gyulladásos betegségekre, illetve az elhízásra is. Ezen kívül mind a kismamánál, mind pedig gyermekénél nő az inzulinrezisztencia (metabolikus szindróma) kialakulásának kockázata. A terhességi komplikációk gyakoribbak a gyulladásos betegségben szenvedő hölgyek körében.

Omega-3 a baba szeme, agya és idegrendszere védelmében

A DHA (Omega-3 zsírsav) rendkívül fontos alkotóeleme a retinasejtek és az idegsejtek sejt membránjainak. Az idegsejtek születésében és szaporodásában is fontos szerepet játszik az omega-3. Éppen ezért elengedhetetlen egy gyermek agyának és szemének fejlődéséhez.

A várandósság utolsó trimeszterében és a születést követő első pár hónapban a magzat agya elképesztő tempóban fejlődik, amihez szükséges az anyuka bőséges omega-3 készlete. Ebben a kritikus időszakban olyan fejlődési szakaszokon megy keresztül a babák agya, amelyek a későbbiekben kihatnak a gyermek koncentrációs és tanulási képességeire is. Kutatások igazolják, hogy a babák szenzoros, kognitív és motoros fejlődése is kiemelkedő, ha a várandósság utolsó időszakában megfelelő mennyiségű DHA-hoz jutottak.

Így tehetsz a terhességi magas vérnyomás ellen!

A várandósság alatt kialakuló magas vérnyomás egyre több hölgyet érint. A jelenség azonban megelőzhető, ráadásul természetes módon: omega-3 telítetlen zsírsavak fogyasztásával. Az erek összeszűkülésével alakul ki mind a terhességi magas vérnyomás, mind pedig a preeklampszia (terhességi mérgezés). Mindkét betegség komoly kockázatot jelent az édesanya és gyermeke életére nézve egyaránt. Ám nem kell megijedni, hanem az elejébe kell menni mindkét betegségnek. Hogyan? – Egyszerűen gondoskodni kell omega-3 bevitelünkről a terhesség alatt, mivel számos kutatás igazolja, hogy a DHA és az EPA telítetlen zsírsavak rendkívül kedvezően hatnak az érrendszerre.

A minőségi táplálkozás mellett elengedhetetlen várandósság alatt a megfelelő táplálékkiegészítő szedése. Gondoskodjon gyermeke és saját egészségéről polifenolokban és omega-3 zsírsavban gazdag étrend kiegészítőkkel.

A BalanceOil+ teljesen természetes eredetű étrendkiegészítő, amely nagy arányban tartalmaz olívapolifenolokat, omega-3 zsírsavakat és D3-vitamint. Szabályozza és fenntartja a szervezet EPA- és DHAszintjét, valamint omega-6:3-egyensúlyát, megvédve a a sejteket az oxidációtól. Prémium minőségű olajkeverékei vadon fogott kis halakból és korai extraszűz olívaolajból származnak.

Visszajelzés létrehozása