Skip to main content

Látásunk egy hatalmas kincs, éppen ezért szemünk védelme kiemelt fontosságú, különösen nyáron. A nyári szemvédelemhez nem elég, ha szimplán felrakunk egy olyan napszemüveget, amelynek kiemelkedően jó szűrő fényszűrő rétege van. Fontos, hogy szemünk extra védelméről belülről is gondoskodjunk, most pedig azt is eláruljuk, hogyan!

Az Omega-3 és szemünk védelme

Az emberi szem egyik legfőbb alkotóeleme a DHA (dokozahexaénsav), amely egy olyan létfontosságú Omega-3 zsírsav, amely minden sejtünkben jelen van. Éppen ezért gyakorol nagy hatást szemünkr Omega-3 szintünk, illetve a vérünkben lévő zsírsavak egyensúlya. Különös gondot kell fordítanunk Omega-6:3 egyensúlyunk mellett arra is, hogy milyen mértékben vannak jelen más zsírsavak a szervezetünkben. Hamarosan azt is eláruljuk, miként nyerhetsz betekintést vérzsírsav szintjeidbe, de előtte még tisztázzunk pár fontos dolgot az Omega-3 és szemünk viszonyáról.

szemünk védelme

A látás és az Omega-3 hiánya?

Az Omega zsírsavak tartós hiánya számos szemünket érintő betegséghez vezethet. Az általános látásromlás mellett gyakran jár az Omega-3 hiánya a retina és a makula (sárgafoltunk) károsodásával. Ezen kívül számolhatunk a szem nedvességtartalmának csökkenésével, a könnycsatornákban a folyadékáramlás problémáival és szemgolyónk belső nyomásának megváltozásával is.

Az Omega-3 már magzati korban jelentősen befolyásolja látóidegeink és szemünk egészségét. A látás fejlődésének szempontjából kiemelten fontos, hogy gyermekkorunkban is elegendő Omega-3-hoz jusson szervezetünk. A vizuális képességeink idős korunkra csökkennek, de ez a folyamat lassítható és késleltethető, ha kellő figyelmet fordítunk szemünk egészségére és DHA zsírsavban gazdag a táplálkozásunk. Az Omega-3 védelmet nyújt a hályogok kialakulásával és a makula degenerációval (szemfenéki érelmeszesedéssel) szemben is. Számos kutatás igazolja azt is, hogy a rendszeres Omega-3 (EPA-DHA) zsírsav fogyasztás a felére csökkentheti még a glaukóma kialakulásának kockázatát is. Egyszerre erősíti a szemet és javítja a keringési zavarokat, illetve normalizálja a vérnyomást az Omega-3.

szemünk védelme nyáron

Így pótoljuk az Omega-3 zsírsavat szemünk védelme érdekében

Az addig rendben van, hogy heti pár alkalommal zsíros húsu halat, vagy a vegánok és vegetáriánusok avokádót, olajos magvakat, olajbogyót és egyéb Omega-3-ban gazdag falatokat fogyasztanak. De ez sajnos nem elég, mert az elfogyasztott ételek tápértéke gyakorta elég alacsony, így pedig elengedhetetlen a szükséges napi Omega-3 bevitelt pótló olaj fogyasztása. A kérdés már csak az, hogy mennyit is kell fogyasztanod ahhoz, hogy elegendő Omega-3 zsírsavhoz jusson szervezeted. A válasz roppant egyszerű: végezd el a Zinzino Balance Test szárazvércseppes tesztjét és eredményeid alapján pótold szervezeted számára az Omega-3 esszenciális zsírsavat.

Zinzino BalanceOil az Omega-3 mellett tartalmaz D3.vitamint is, így remek választás, ha egyszerre szeretnénk gondoskodni szemünk védelméről és immunrendszerünk erősítéséről.

Visszajelzés létrehozása