Skip to main content

Az őszi fáradtság egy általános jelenség, amely mindenkit más-más mértékben érint. Segítünk 5 nagyszerű és bevált módszerrel, hogy legyőzhesd az őszi fáradtságot és azt is eláruljuk, mi áll a fura jelenség hátterében.

Mitől alakul ki az őszi fáradtság?

A legtöbben a melankólikus időre fogják az őszi fáradtság kialakulását, ám ez ennél összetettebb dolog. A rövidebb nappalok és a borús időjárás valóban hatással van szervezetünkre, és jól megdolgoztatja a napi ritmusunkért felelős tobozmirigyünket. A fáradtságért többek közt a megemelkedett melatonin hormon szintje vonható felelősségre.

#1 Mozogjunk!

A testmozgás pozitív fáradtságot von maga után, amely segít olyan biológiai folyamatok beindításában, amelyektől hosszú távon kirobbanó energiába jövünk. A sportolás során boldogsághormonok szabadulnak fel szervezetünkben, ami valljuk be, elkél a komor időben. Ha pedig aktívak voltunk napközben, akkor sokkal pihentetőbb alvásban lesz részünk az éjszaka folyamán, így frissebben ébredhetünk másnap.

#2 Napozzunk és levegőzzünk!

Ki mondta, hogy ősszel nem lehet napozni? Ha kicsit előbújik a nap, azonnal irány a szabadba! A természet és a friss levegő varázslatos hatással van az emberi szervezetre. Ha pedig nem kedvez az időjárás egy kiadós őszi sétának, akkor érdemes heti pár perces szolárium kúrára menni. Kevesen tudják, de a mesterséges napsugár ugyanúgy képes serkenteni szervezetünk D-vitamin termelését.

#3 Szaunázzunk!

Nincs jobb ősszel, mint egy forró szauna! Izzadáskor rengeteg méreganyagtól megszabadulunk, így nemcsak frissebbek, de egészségesebbek is leszünk, ha szaunázunk. A bátrabbak kilépve a kabinból megmártózhatnak a hideg merülő medencében is. Fokozva az élményt érdemes egy aromaterápiás szauna szeánszot választanunk, amellyel garantált a teljes feltöltődés.

#4 Ragadd meg az őszi életérzést!

A lehangoló dolgok mellett rengeteg élményt és csodát rejteget az ősz. Az évszak színei, illata, melegsége, ízei, programjai rendkívül inspirálóan hathatnak az emberre, ha átadja magát az élményeknek. Könyvolvasás egy finom tea mellett, filmnézés egy puha takaróba bújva, Halloweeni tökfaragás vagy egy forró fürdő őszi illóolajokkal is elég ahhoz, hogy feltöltődjön testünk-lelkünk. Írj egy őszi bakancslistát és szippantsd magadba az élményeket!

#5 Vitamin boost!

Talán mind közül a legfontosabb, hogy vitaminokban gazdag legyen táplálkozásunk. Igyekezzünk több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, mert testünknek hatványozottan szüksége van rá. Lehetőleg kerüljük a nehéz, zsíros ételeket, mert ezek ugyan felmelegítenek és eltelítenek, de nem töltik fel szervezetünk vitamin készletét. Emésztésük rengeteg energiát igényel, amitől csak még fáradtabbak leszünk. Vitamin és energia szükségletünk kielégítésére érdemes egészséges táplálkozás mellett is rendszeresen étrend kiegészítőt fogyasztanunk évszaktól függetlenül.

A Zinzino Xtend+ egy teljesen természetes, továbbfejlesztett, vegán immunerősítő és táplálékkiegészítő, amely tökéletes egységet alkot a BalanceOil és a ZinoBiotic termékekkel. Támogatja a velünk született immunrendszerünket: növényi és mikrotápanyagokat – köztük 22-féle létfontosságú vitamint és ásványi anyagot, valamint sütőélesztőből kivont, tisztított 1-3, 1-6 béta-glükánt – tartalmaz.

Visszajelzés létrehozása