Skip to main content

Ki ne szeretne egy jóízűt aludni? Főleg azok vágynak erre az élményre, akiknek kevés az átlag alvás idejük vagy éppen problémát jelent számukra a pihentető alvás. Az utóbbi években teljes iparág épült az alvás köré és specialisták ezrei ügyködnek azon, hogy az alvással küzdők is álomra hajthassák fejüket.

A krónikus álmatlanság és az alvási nehézségek bizony népbetegséggé váltak. Statisztikailag igazolt, hogy folyamatosan növekszik azok száma, akik segítségre és kezelésre szorulnak alvás problémáik miatt. Olyan általános problémáról beszélünk, ami miatt felesleges szégyenkezni. Hozunk most 3 olyan megoldást, ami természetes módon segít álomba szenderülni.

Ne stimuláld túl a szervezeted!

Állandó feszültség, lelki és fizikai túlterheltség, káros szenvedélyek, megkoronázva egy nagy adag koffeinnel, nikotinnal vagy alkohollal. – A stresszmentes élet szinte kivitelezhetetlennek tűnik, mindazok ellenére, hogy szüntelenül hangsúlyozzák a szakemberek a stressz kiiktatását. Fokozott érzelmi állapotban szervezetünk különböző hormonokat termel, amelyek emelkedett szintje kedvezőtlenül hat egészségünkre. Egy alvás problémákkal küzdő személynél a sok idegeskedés és az érzelmi hullámok elegyengetése egy kis pótcselekvéssel csak olaj a tűzre.

Egy kis alkoholos lazítás, egy szál cigaretta, egy nagy bögre kávé – és könnyen azt gondoljuk, hogy megoldottuk a problémát. Az igazság viszont az, hogy csak rontottunk a helyzeten. A nikotin például még a kávénál is erősebb stimuláns, amely komoly mértékben gátolja a pihentető alvást. A dohányzási szokás pedig állandó ingert jelent, nemcsak napközben, hanem alvásidőben is. A függőség (legyen az bármilyen mértékű), elvonási tünetekkel jár, amely rontja az alvásminőséget, mivel folyamatosan késztetést érzünk az adott cselekedet elvégzésére.

Tehát az első és legfontosabb lépés, hogy megszabaduljunk minden oxidatív stressz forrástól és olyan káros szokásoktól, amelyek túl nagy ingert jelentenek szervezetünk számára.

Rend a lelke … az alvásnak

Teremts ideális környezetet az alváshoz. Szellőztess ki, állíts be 20°C körüli hőmérsékletet és próbálj meg a lehető legjobban besötétíteni. Elalvás előtt használj lágy fényeket és lehetőleg ne tévézés közben aludj el. Közvetlen alvás előtt ne fogyassz semmit és ne legyél fizikálisan túl aktív. Ha mégsem tudnál elaludni, akkor semmiképp se próbáld kifárasztani magad. Egy gyors edzéssel teljesen haza vághatod az alvással kapcsolatos terveidet, a testmozgás ugyanis megemeli az endorfin szinted. Ha álmatlanul forgolódsz, akkor kelj fel és végezz valami monoton, álmosító tevékenységet.

“Mondjatok valami újat!”

Rendben! Ha nem szeretnéd letenni a cigarettát, kell a kávé és az alkohol is, kattogni akarsz a problémáidon és imádsz a tévére elaludni egy éjszakai futás után, akkor is tudunk természetes megoldást. Szükséged lesz hozzá egy kis tiszta, prémium minőségű spanyol sáfránybibe-kivonatra, némi hajdinából származó B-vitaminra, tengervízből kivont magnéziumra, egy adag jódra és acerolából származó C-vitaminra. Mielőtt elindulnál, hogy beszerezd mindezt, eláruljuk, hogy a Zinzino Viva + ezt mind tartalmazza. Ráadásul szükséges mértékben ahhoz, hogy stresszmentesen, jó közérzettel és jó hangulatban zárhasd a napod és végre jóízűen alhass.

Visszajelzés létrehozása