Az olívabogyó vagy olajbogyó maga az élet gyümölcse! Az erős antioxidáns a mediterrán konyha egyik, ha nem legnagyobb kincse, legyen szó nyers vagy bármilyen feldolgozott formájáról.
Az olajbogyó jótékony hatásai régóta ismertek, amelyek többnyire annak köszönhetők, hogy gazdag nyomelemekben, vitaminokban, esszenciális telítetlen zsírsavakban és polifenol vegyületekben. Jöjjenek az olíva főbb jótékony hatásai!
FIATALÍT
Magas A-, E-, D- és K-vitamin tartalmának köszönhetően hatalmas vitamin dózist jelent szervezetünk számára. Erős és hatékony antioxidánsként megköti a szabad gyököket, védi szemeinket és látásunkat, serkenti sejtgenerálódásunkat és lassítja szervezetünkben az öregedési folyamatokat. Külsőleg és belsőleg alkalmazva is áldozhatunk vele a fiatalság oltárán.
SEGÍTI AZ EMÉSZTÉST
Magas linolsav-tartalmának hála kiegyensúlyozott bélműködést garantál az olajbogyó. Emellett az egyik leghatékonyabb epehajtó, így csökkenti az epekőképződés kockázatát is. Könnyen emészthető, ami elősegíti a benne lévő vitaminok és a kalcium gyorsabb felszívódását. Más olajoknak csupán a 20%-át képes feldolgozni szervezetünk, míg az olívaolaj 98%-ban emészthető. Az olívabogyó kiváló védelmet nyújt gyomrunk nyálkahártyájának védelmében is, megakadályozva a fekélyképződést és a bélirritációt.
KARBANTARTJA SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERÜNKET
Az E-vitaminnal meggátolja a vérrögök képződését, míg magas vastartalmával javítja a vérkeringést. Mivel gazdag telítetlen zsírsavakban, csökkenti az érelmeszesedés kockázatát is. További jótékony hatásként szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet egyaránt. Utóbbi annak köszönhető, hogy serkenti szervezetünk HDL-koleszterin (jó koleszterin) termelését.
GYULLADÁSCSÖKKENTŐ
Az antioxidánsok egyik fő jellemzője, hogy gyulladáscsökkentő hatásúak, így természetesen az olívabogyó is az.
FRISSEN TART
Az olajbogyóban található zsírok segítenek a koncentrálásban és agyunk frissen tartásában. Polifenol tartalmának hála az olíva javítja a memóriát, stresszoldó hatása van és segít olyan betegségek és állapotok prevenciójában, mint az Alzheimer-kór vagy a demencia.
DAGANATMEGELŐZŐ HATÁS
Az olívabogyó az egyik legfontosabb antioxidáns és polifenol forrás. Ennek a tulajdonságának köszönhetjük, hogy megköti szervezetünkben a szabad gyököket és támogatja a sejtképződés folyamatait. Ez nagyban hozzájárul a degeneratív és daganatos betegségek megelőzéséhez.
Hogyan juthat szervezetünk elegendő olívaolajhoz?
Első sorban a gyümölcs vagy az abból készült termék fogyasztásával. Ám jótékony hatásai ellenére sem szereti mindenki az olajbogyót, különleges ízvilága miatt. Éppen ezért ajánljuk bevitelét olyan készítményekkel, mint például a Zinzino BalanceOil, amely ideális mennyiségben tartalmaz olívabogyóból kivont polifenolokat.