Hoztunk egy kis ízelítőt a Zinzino szakácskönyvéből, amiben 15 egyszerű egészséges recept várja, hogy elkészítsd és gondoskodj velük szeretteidről. Mindegyik receptünk abban nyújt támogatást, hogy az ünnepi időszakban és azon túl is egyensúlyban tartsátok szervezeteteket. Kerüljenek be a te titkos receptes könyvedbe is ezek a finomságok!
Bevezető az egyszerű egészséges receptek világába
Erről a fogások két fontos hozzávalójával, a BalanceOil+ és a R.E.V.O.O termékeinkkel gondoskodhatok. A R.E.V.O.O egy olyan extra szűz olívaolaj, amely az Omega-3 olajon túl még egy nagyon fontos összetevőt tartalmaz, ami az olajsavról. Az olajsav másik neve az Omega-9, ami a R.E.V.O.O egyik legfontosabb összetevője. A hagyományos extra szűz olívaolajokhoz képest a R.E.V.O.O alapanyagát csak a koroneiki olajbogyóbó jelenti, amit műtrágya és növényvédő szerek használata nélkül termesztenek. Ez segít abban, hogy a R.E.V.O.O 30-szor több polifenolt és olyan kiemelten fontos bioaktív vegyületeket tartalmaz, mint a maslinsav, a szkvalén, vagy az E-vitamin. Ebben más egy hagyományos bolti olívaolajhoz képest.
Ne is szaporítsuk tovább a szót, jöjjön 3 egyszerű egészséges recept a Zinzinotól!
Pestos mártogatós
• 1 és ¼ csészényi tejföl
• ½ csészényi friss bazsalikom
• ¼ csészényi R.E.V.O.O
• 1 csészényi kesudió
• 1 gerezd fokhagyma
• 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
• 3 evőkanál reszelt parmezán
• egy csipet só és bors.
• Kedvenc mártogatós zöldségeid.
Elkészítési folyamat:
Aprítsd fel a kesudiót egy aprító segítségével, majd add hozzá a fokhagymát, a bazsalikomot és a petrezselymet, a R.E.V.O.O-val és a tejföllel együtt, amíg az egész egyenletes masszává nem válik. Ízlés szerint sózd és borsozd úgy, hogy előbbit semmiképpen se vidd túlzásba, mert a túlzott só fogyasztás nem kedvező egészséged szempontjából. Tálald a mártogatósod szószos tálkában és vágj fel mellé friss répa, uborka, zeller hasábokat.
Karamellizált kelbimbó és bacon saláta
• 500g kelbimbó
• 150g szeletelt bacon
• 1/3 csészényi pirított és aprított törökmogyoró
• 2 evőkanál narancslekvár
• 2 evőkanál barnacukor
• 3 evőkanál R.E.V.O.O
• egy maréknyi aprított petrezselyemzöld
Elkészítési folyamat:
Method: Melegítsd előre a sütőt 200°C-ra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. A felvágott kelbimbót keverd össze a narancslekvárral és a barnacukorral, majd ízlés szerin fűszerezd és helyezd a tepsibe. 30-40 percig pirítsd a sütőben, míg puha és arany barna nem lesz. Vágd fel a bacont és 5 percig süsd egy serpenyőben, majd keverd össze a ropogós bacont a kész karamellizált kelbimbóval. Locsold meg egy kis R.E.V.O.O olajjal és szórd meg a petrezselyemmel és a mogyoró darabokkal.
Egészséges hógolyó
• 1 csomag Oreos
• 200g krémsajt
• ¼ csészényi szárított eper
• 2 teáskanál Vanilla BalanceOil+
• egy csipet só
• 2 csészényi fehér csokoládé
• 2 teáskanálnyi R.E.V.O.O
• 1 teáskanálnyi kokószolaj
Elkészítési folyamat:
Törd össze az Oreot és keverd össze egy tálban a krémsajttal, az eperrel és a vaníliás olajjal, illetve add hozzá a csipetnyi sódat. Jól gyúrd össze ezt a masszát, majd formázz belőle kis golyókat, amiket helyezz egy sütöpapírra. Amikor kész vagy, akkor dobd be a mélyhűtőbe 10 percre. Míg a hógolyóid a hűtőben pihennek, melegítsd meg kókuszolajon a fehércsokit. Erre a legegyszerűbb módszer, ha a mikróba teszed úgy 30 másodpercre. A kész golyókat mártsd a csokoládé masszádba, majd helyezd vissza a sütőpapírra és szórd meg a maradék eperrel. Ha kész vagy, akkor rakd be további 10 percre a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen a kis hóolyóid csokoládé köntöse.
A teljes receptkönyvet angolul IDE kattintva töltheted le.
Ha elkészíted a receptek bármelyikét, akkor ne felejtsd el betagelni a róla készült bejegyzésedben a @ZinzinoHungaryOfficial Instagram fiókunkat és használd a #ZinzinoInTheKitchen hashtaget.