Skip to main content

Egy új tanulmány szerint a feldolgozott élelmiszerek nem csak a zsírpárnák okozói, hanem negatív hatással vannak viselkedésünkre is. Egy gyermek egészségügyi kutatóintézet szerint a tartósítószerekkel és ízfokozókkal dúsított élelmiszerek növelik az érzelmi és viselkedészavarokat valamint emelik a hiperaktivitás esélyét.

A kutatásban 1800 kamaszt vizsgáltak a születésüktől kezdve kamaszkorig és megfigyelték, hogy az egészségesen táplálkozó fiatalok, akik otthoni, szülők által készített élelmiszert fogyasztottak és étkezésük ki volt egészítve zöldséggel és gyümölccsel kevésbé voltak hajlamosak a viselkedési zavarra. Nagymértékű összefüggést mutattak ki a gyerekek táplálkozása és agyi funkciói között.

A kutatók arra is felhívták a figyelmet, hogy amikor egy gyümölcslére az van írva, hogy C-vitaminnal dúsítva vagy 2x annyi kalciumot tartalmaz, az csupán annyit jelent, hogy mesterségesen van a vitamin hozzáadva a gyümölcslébe. Ez azt jelenti, hogy sokkal kevésbé hasznosul, mintha azt valódi gyümölcs formájában juttatjuk be a szervezetbe.

A kutatás arra is rávilágított, hogy az omega-3 is kulcsfontosságú a gyermekek fejlődése szempontjából. Elengedhetetlenek az idegrendszer helyes működéséhez. Fontos tudni, hogy nem csak a halak, hanem néhány növény és olajas magvak is tartalmaznak omega-3 zsírsavakat.

A kutatásban részt vevő fiatalok, akik lobbanékonyak és nehezebben kezelhetőek voltak inkább nassoltak, amikor megéheztek. Szomorúság vagy bánat esetén inkább nyúltak az édességekhez, zsíros ételekhez, mint társaik. A depresszió és az elhízás pedig gyakran párosul egymással. A túlsúlyos emberek vérében több a gyulladásos faktor, így az hatással van az agyműködésre is.

A kutatók továbbá felhívták a figyelmet arra is, hogy a gyermekeinket ne drasztikusan, hanem fokozatosan szoktassuk át vagy rá az egészséges táplálkozásra, mert hosszútávon csak így válhatnak egészséges felnőtté. Étrendjüket egészítsük ki vitaminokkal, valamint omega-3 készítménnyel. Kiváló választás lehet a Zinzino BalanceOil, mely több féle ízben is kapható, valamint a Zinzino BalanceOil AquaX, mely egyedülálló formulával rendelkezik. Vizzel vagy egyéb folyadékkal elkeverve (például frissen facsar gyümölcslé) észrevétlenül bejuttathatjuk a kis lurkónk szervezetébe.

Visszajelzés létrehozása